Startul construcției conductei Ungheni-Chișinău se amână. De vină sunt condițiile suspensive

shadow
Miercuri, 16.05.2018 05:21   2486
Guvernul Republicii Moldova anunță că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni - Chișinău, ar urma să înceapă la finele verii, "cel târziu în septembrie 2018". Anterior s-a vorbit de luna martie, apoi de luna iunie.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România au fost examinate pe 15 mai, de prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, aflat în vizită în țara noastră.

Cele patru etape de implementare a proiectului

Premierul a remarcat importanța deosebită a acestor proiecte pentru asigurarea securității energetice și realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău.

Acest proiect urmează a fi realizat de compania românească Transgaz, care a privatizat prin intermediul subsidiarei Eurotransgaz, întreprinderea de stat Vestmoldtransgaz”. 

Citiți și:

Ce preț a plătit Transgaz pentru Vestmoldtransgaz

Oficialii s-au referit la cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condițiilor suspensive, reorganizarea Transgaz, efectuarea procedurilor de achiziții și demararea lucrărilor de construcție, cel târziu în septembrie 2018.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Legislația și reglementările   Construcții și imobiliare   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati