Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Franzeluța SA organizează adunarea extraordinară a acționarilor pe 25 mai.
 • Rusia
  În perioada 24-26 mai la St.Petersburg are loc Forumul Economic Mondial.
 • Pe 28 mai IDIS Viitorul organizează o masă rotundă pe tema impactului comerțului, energeticii, migrației și securității asupra Parteneriatului Estic.
 • În perioada 29-30 mai are loc evenimentul Moldova Automotive Days 2018, cu participarea companiilor din Germania și Austria.
 • Bruxelles, Belgia
  O delegație din Moldova participă la Adunarea Generală a EU4Business în perioada 20-21 iunie 2018.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.
 • Pentru anul 2018 Banca Națională a Moldovei a prognozat o creștere economică de 3,5% și o inflație de 3,7%.

Noi proiecte comune moldo-române: de la turismul vinicol la Ştefan cel Mare

1
 • România şi Moldova vor avea un Drum al Vinului
  Foto: arhiva
Sâmbătă, 12.05.2018 06:12   1046
Ministerul Turismului din România, în colaborare cu Agenţia Turismului din Republica Moldova, vor dezvolta două rute turistice comune: "Drumul Vinului" şi „Ruta Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt în România şi Republica Moldova”, pentru atragerea unui număr mare de turişti străini,

„Probabil, în maxim o lună de zile, o să-l avem şi semnat (acordul – n.r.) atât de partea română, cat şi de partea moldoveană. Avem proiecte comune, ruta domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt în patru locaţii în România şi în cinci locaţii în Republica Moldova. O să-l finalizăm până la sfârşitul anului, o să avem şi modalităţile de promovare", a spus Ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat de ZF.ro.

Un Drum al Vinului

"Nu dorim să ne oprim doar aici, vrem să dezvoltăm o rută a vinului atât în România cat şi în Republica Moldova, să putem oferi pachete turistice comune în special turiştilor din ţările asiatice care doresc astfel de oferte. Este un potenţial turistic pe care noi în ultima perioadă nu l-am exploatat la adevărata capacitate”, a adăugat oficialul român,

Noul parteneriat a fost anunţat la sfârşitul unei vizite la crama LacertA din Finţeşti, Buzău, o investiţie de 8 milioane euro a unui om de afaceri austriac.

Potrivit Ministerului Turismului, "noul traseu turistic ar urma să pună în valoare vinul românesc şi pe cel moldovenesc, în cadrul unui produs destinat promovării celor două ţări în pieţe importante pentru România, precum China, Japonia şi alte ţări din Asia şi Europa".

„Ruta Vinului” va fi inclusă în "Drumul Vinului European”, proiect ce urmează să fie propus Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU. Acesta poate ajunge un proiect relevant de valoare mondială, la fel cum este şi “Ruta Mătăsii”, a menţionat Stanislav Rusu, director general al Agenţiei Turismului.

În realitate proiectul nu este o noutate. Opt ani în urmă acelaşi prooect a fost anunţat la Staţiunea viti-vinicolă Pietroasele, de ministrul Turismului de atunci, Elena Udrea (acuzată acum de trafic de influenţă şi fugară în Costa Rica), in prezenţa Ambasadorului Republicii Moldova Iurie Reniţă.

Ruta Voievodului Stefan cel Mare

România şi Republica Moldova au început deja implementarea unei rute culturale importante pentru dezvoltarea turismului din ambele ţări, "Ruta Voievodului Stefan cel Mare”.

În România, ruta cuprinde cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Neamţ, ctitorii ale voievodului din Vaslui şi alte locuri încărcate de istoria lui Ştefan. În Republica Moldova, traseul ar putea cuprinde Hrubele Lăpuşna, Mănăstirile rupestre Orhei, cetăţile Soroca şi Bender.

După Drumul Vinului, ar putea urma şi alte proiecte precum Drumul Mănăstirilor, Drumul Fortăreţelor, mai susţin autorităţile turistice.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Agricultura și vinificația   HoReCa   Transport și turism  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close