Serghei Cebotari este reales președinte al Moldova Agroindbank

shadow
Vineri, 11.05.2018 08:50   2098
Serghei Cebotari a obținut un nou vot de încredere pentru al doilea mandat în funcția de președinte al BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

O decizie privind numirea dlui Cebotari în funcție pentru un nou termen de 5 ani a fost adoptată unanim de Consiliul Băncii pe data de 10 mai 2018. 

Membrii Consiliului au argumentat decizia prin „activitatea remarcabilă a lui Serghei Cebotari în funcția de Președinte al Comitetului de Conducere al băncii, manifestată prin consolidarea poziției băncii de lider al sistemului bancar din țară – creșterea cotelor băncii în piață la active, credite, depozite, precum și fortificarea imaginii băncii ca instituție solidă, transparentă și responsabilă”.

În decizia Consiliului Băncii se menționează: „Dl Cebotari Serghei este o persoană integră, onestă, cu reputație impecabilă în cercurile de afaceri și în societate, fiind considerat unul din cei mai puternici și eficienți manageri din sectorul privat. Meritele dlui Cebotari Serghei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, fiind decorat și cu distincții de stat, inclusiv cea mai înaltă distincție de stat a Republicii Moldova – „Ordinul Republicii”.”

În context, Președintele Consiliului Băncii, Victor Miculeț, a menționat că „deși ultimii 5 ani au fost extrem de dificili și uneori nefavorabili pentru sectorul bancar, Serghei Cebotari a reușit să dezvolte afacerea băncii, să consolideze echipa de conducere și întreg colectivul, datorită dedicației și calităților sale de manager și bancher”.

Advertisement

Activitatea dlui Cebotari în funcția de Președinte al Comitetului de Conducere, precum și rezultatele băncii, au fost apreciate și pe plan internațional, banca obținând de mai multe ori titlul de cea mai bună bancă din Moldova de la ediții periodice precum „Global Finance”, „Global Banking & Finance Review”. Agenția financiară internațională SEE News a clasat banca pe locul 69 în topul celor mai performante bănci din Europa de Sud-Est - cel mai bun rezultat pentru o bancă din Moldova. 

Liderul celei mai mari bănci autohtone este autorul și promotorul unor proiecte importante pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova, contribuind direct la intrarea pe piață a unor investitori străini cu renume, deschiderea primei companii de leasing din țară, crearea centrului de business al MAIB. În funcția de Președinte al Comitetului de Conducere, în pofida crizei fără precedent care a afectat sistemul bancar în ultimii 3 ani, Serghei Cebotari a consolidat semnificativ poziția de lider a băncii, asigurând o creștere de peste 50% a celor mai importanți indicatori de performanță.

Serghei Cebotari a fost ales Președinte al Comitetului de Conducere al MAIB la 28 iunie 2013, având un mandat valabil pana la 30 iunie 2018. Dl Cebotari are o experiență de peste 23 de ani în sectorul bancar, iar anterior funcției de Președinte a deținut funcții manageriale: director adjunct de filială (sucursală), șef de departament, vicepreședinte, prim-vicepreședinte.Oportunitati