Excelența academică a tinerilor celebrată de Moldova Agroindbank

shadow
Miercuri, 02.05.2018 12:25   1810
Excelența academică a celor mai buni studenți și masteranzi din țară au fost celebrate în cadrul ceremoniei de decernare a “Burselor de Merit”.

Cea de-a 22-a ediție a evenimentului a fost organizată de Centrul de Informații Universitare, pe data de 26 aprilie, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova și cu suportul financiar al partenerilor programului, BC „Moldova Agroindbank” SA și Orange Moldova.

În rezultatul concursului foarte riguros de selectare a învingătorilor, 50 de studenți de la 10 instituții de învățământ superior din țară au fost premiați cu câte 12 mii lei fiecare, banii fiind transferați direct pe cardurile “Avanti” emise gratuit de MAIB.  

„Este semnificativ faptul că deja de 22 de ani cei mai buni studenți ai țării sunt premiați în cadrul programului „Burse de Merit,” a subliniat dna Angela Mușet, Directorul Centrului de Informații Universitare, în timpul ceremoniei de premiere. „Finaliștii din acest an au dat dovadă, atât prin performanțele înregistrate în domeniul de studii, cât și prin prestația la proba scrisă, că merită să poarte titlul de cei mai buni studenți ai RM. De aceea țin să-i felicit și să le doresc să valorifice la maximum toate șansele ce apar în calea lor de formare ca personalități multilateral dezvoltate.

Advertisement

De asemenea, vreau să mulțumesc partenerilor fideli ai programului, BC Moldova Agroindbank și Orange Moldova pentru consecvență, implicare și suport financiar semnificativ oferit pentru organizarea acestui concurs.”

Moldova Agroindbank s-a alăturat programului în anul 2001, acesta devenind unul din cele mai importante proiecte de responsabilitate sociale ale instituției.

În adresarea sa, Serghei Cebotari, Președinte al Comitetului de Conducere al MAIB, a felicitat cei mai buni studenți, specificând: „De aproape două decenii,  prin parteneriatul cu programul „Burse de Merit”, MAIB a venit nu doar cu un stimul financiar semnificativ, dar și a motivat studenții cu rezultate academice excelente să urmeze studii de calitate pentru a atinge culmile succesului, contribuind la dezvoltarea țării. Moldova Agroindbank investește astăzi pentru ca tânăra generație să culeagă roadele mâine și să construiască un viitor demn acasă.”

Prezent la ceremonie, Oleg Paingu, Vicepreședinte al Comitetului de Conducere, a menționat: „Moldova Agroindbank s-a alăturat programului ,,Burse de Merit” pentru a susține și a încuraja elita tinerilor să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării. Eforturile MAIB în această direcție s-au materializat și în deschiderea  centrului pentru tineri „MAIB Studio Avanti”, unde sunteți așteptați oricând pentru a vă aprofunda cunoștințele în domeniul financiar-bancar  și a testa noile tehnologii financiare.”

Julien Ducarroz, Director General Orange Moldova, companie care s-a alăturat programului în 2004, a declarat: ,,Acest program face parte din strategia amplă de responsabilitate socială a Orange Moldova și are drept scop susținerea excelenței și performanțelor tinerilor în domeniul educației. Obiectivul nostru este să investim astăzi în educația tinerii generații pentru ca să le creăm aptitudini și competențe necesare pentru a face față revoluției digitale și provocărilor viitorului. Pentru a fi solicitat pe piața muncii mâine, trebuie sa faci schimbarea azi. Iată de ce educația constituie un rol decisiv pentru o viață de succes.”

Pe parcursul celor 22 ediții anuale ale programului, peste 5 500 studenți au participat la concurs, dintre care 1 450 au beneficiat de Burse de Merit. La ediția a 22-a a concursului și-au depus dosarele 215 studenți de la 21 instituții universitare din Moldova. Cei 50 de învingători au fost selectați de către o Comisie Independentă de Experți, constituită din reprezentanți ai comunității academice. Programul „Burse de Merit” face parte din strategia de responsabilitate socială a MAIB, îndreptată spre susținerea unor proiecte cu impact major asupra dezvoltării societății.Oportunitati