Cine este proprietarul șantierului buclucaș

shadow
Marţi, 24.04.2018 04:43   3515
Primăria municipiului Chișinău informează despre sistarea lucrărilor de construcție a unui bloc de locuințe pe un teren privat de pe strada Alba Iulia. Şantierul este cu bucluc deja de șase ani.

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, împreună cu reprezentanții Agenției supraveghere tehnică, a inspectat șantierul de construcție a unui bloc pe strada Alba Iulia, ca urmare a sesizărilor venite din partea locatarilor blocurilor din preajmă.

Potrivit unui comunicat al municipalității, în urma discuțiilor cu locatarii și a examinării documentației de proiect, s-a luat decizia de a suspenda lucrările de construire. Agentului economic i-a fost înmânată o prescripție de sistare a lucrărilor, iar șantierul a fost închis.

„Vom examina suplimentar documentația de proiect și actele care au stat la baza eliberării autorizației de construire. Vom iniția o discuție cu antreprenorul obiectivului și poate reușim să ajungem la un numitor comun pentru a amenaja acest spațiu din interiorul curții blocurilor de locuințe, iar obiectivul să fie construit în altă parte", a menționat primarul interimar Silvia Radu.

Advertisement

Menționăm că litigiul între locatarii blocurilor de locuință de pe strada Alba Iulia și agentul economic care deține în proprietate un teren în preajmă durează de mai bine de 10 ani.

În comunicatul primăriei este menționată adresa Alba Iulia 2, dar terenul privat pe care se desfășurau lucrările este pe adresa Alba Iulia 6/4.

Terenul aparține firmei Interfon-Lux SRL, are în calitate de asociați pe Iurie Brighidin și Serghei Dermenji, care mai au și alte afaceri. În august 2012, primăria municipiului Chișinău a eliberat firmei autorizația "pentru construirea unui bloc de locuit cu obiective de menire social-culturală și comercială la parter și parcare auto subterană, în limitele terenului privat".

Ulterior în iulie 2013, vice-primarul Nistor Grozavu a emis dispoziția  "cu privire la sistarea lucrărilor de construcție și valabilitatea autorizației de construire" până la aplanarea litigiului cu locatarii.

În august 2017, însă Interfon-Lux SRL a semnat un contract de societate civilă cu firma Reconscivil SRL.

Compania realizează mai multe proiecte imobiliare în Chișinău și are în calitate de asociați pe Veaceslav Grosu, Elena Spânu, Vasili Stețenco și Valeriu Sufrai.

De notat că în instanțe a fost inițiată și o cauză contra acestei construcții de către Iuri Ţopa.Oportunitati