Cum avansează lucrările la un proiect ce se realizează de 34 de ani

shadow
Vineri, 13.04.2018 18:07   1371
Lucrările de construcții-montaj a apeductului magistral Prut-Fălești, care va permite asigurarea cu apă potabilă din râul Prut a orașului Fălești și a mai multor sate din raion, au fost reluate și decurg conform graficului, anunță Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, lansat de ADR Nord în anul 2017.

Fără apă de 34 de ani

Autoritățile raioanele și administrația ADR Nord susțin că operatorul economic (compania Comalion LCA SRL) care efectuează lucrările de demontare a vechiului apeduct magistral Prut-Fălești și de construcții-montaj a celui nou execută lucrările conform graficului. Vechiul apeduct magistral Prut-Fălești a fost construit la începutul anilor 1980, însă apa din râul Prut așa și nu a mai ajuns în casele făleștenilor. 

"De acest proiect depinde succesul altor două proiecte de acest fel implementate până în prezent de ADR Nord în raionul Fălești. Iată de ce vom pleda ca acest mare proiect să aibă o finalitate”, a menționat directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii.

Până în prezent, pentru construirea celor opt kilometri din lungimea totală de 18 kilometri a apeductului magistral au fost valorificați 12,3 milioane de lei alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Conform contractului de antrepriză, costul total al lucrărilor se cifrează la 35,4 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR.

Firmă cu probleme realizează lucrările

Compania Comalion LCA SRL care în august 2017 a câștigat licitația, până în 2016 a avut denumirea de Lucet-Comerț SRL.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Protecția consumatorilor   Construcții și imobiliare   Achiziții publice și licitații   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati