Cea mai mare bancă din Moldova amână plata dividendelor acționarilor pentru anul 2017

shadow
Sâmbătă, 14.04.2018 06:00   1718
Adunarea Generală a Acționarilor a Moldova Agroindbank (MAIB) a decis să amâne cu șase luni, adoptarea unei decizii de plată a dividendelor pentru anul 2017

Banca va plăti dividende acționarilor pentru anul 2017, dar pentru aceasta este nevoie de răbdare, dar și de înțelepciune, a declarat președintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, în cadrul adunării acționarilor, la care a fost discutată chestiunea privind distribuirea profitului  de peste 460 milioane lei pentru anul trecut.

Platon și BNM au blocat și plata dividendelor

Potrivit agenției Infotag, bancherul a menționat că Banca Națională a Moldovei (BNM) a respins cererea conducerii și Consiliului administrativ al MAIB privind plata dividendelor în mărime de 180 lei per acțiune.

"Analizând cu atenție situația din bancă și luând în considerare toate riscurile, conducerea băncii a propus să direcționeze spre plata dividendelor suma de 186.774.120 lei", a spus șeful băncii, care a explicat acționarilor că plata dividendelor este blocată de problema vânzării celor două pachete de 41,09% de acțiuni a MAIB, care ar fi fost deținute anterior de către afaceristul Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani închisoare.

Cebotari a prezentat adunării un proiect de hotărâre ce cuprinde două chestiuni: direcționarea profitului pentru anul 2017 în sumă de 461,7 milioane lei spre dezvoltarea băncii și amânarea plății dividendelor pentru 2017 pe un termen de până la șase luni. Adunarea a votat în unanimitate pentru această propunere.

Şeful băncii a amintit acționarilor că în același mod conducerea băncii a procedat în aprilie 2017, când, din cauza celor 41,09% de acțiuni blocate, autoritatea de reglementare nu a recomandat băncii să plătească dividende.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati