Cea mai mare bancă din Moldova are un nou vicepreședinte

shadow
Joi, 05.04.2018 04:55   12103
Stela Recean, șefa Departamentului Conformitate de la Moldova-Agroindbank este noul vicepreședinte al Comitetului de Conducere al acestei instituții financiare.

Aceasta după ce la finele lunii martie 2018 a fost confirmată de Banca Națională a Moldovei în funcția de membru al Comitetului de Conducere a Moldova-Agroindbank, cea mai mare bancă din Republica Moldova.

Stela Recean este soția fostului ministru al Afacerilor Interne, Dorin Recean. Este specialist în contabilitate și audit și are licențe pentru auditul băncilor, companiilor de asigurări etc.

A făcut studii la Academia de Studii Economice din Moldova, diplomă de licență în Relații economice internaționale, instruire urmată la Asociația Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Marea Britanie, dar și curs de perfecționare în discipline bancare la Universitatea „La Sapienza”, Roma. De asemenea, a urmat stagieri la Fondul Interbancar de Garantare a Depozitelor (Roma) și la Banca di Roma.

A activat în mai multe instituții și companii, inclusiv la Banca Națională a Moldovei, în cadrul Departamentului de Supraveghere și Reglementare Bancară, în calitate de economist, secția de control asupra activității băncilor.

Advertisement

Ulterior a trecut la  ICS PricewaterhouseCoopers Audit (PwC) SRL din Moldova unde în perioada 2011-2014 a fost senior manager și administrator.

Din vara anului 2014 trece la Moldova-Agroindbank, în funcția de șefă a Departamentului Conformitate, fiind responsabilă de planificarea, organizarea și gestonarea programului global de conformitate al băncii.

Este membru al Asociației Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Marea Britanie (ACCA UK). În 2013 a obținut statut de Fellow (FCCA).

"Stela Recean are toate premisele să facă față așteptărilor și în funcția pe care o deține în prezent, de altfel foarte importantă din punctul de vedere al guvernării corporative a băncii", se menționa în revista corporativă a MAIB după ce ea a acceptat să muncească în cadrul băncii.

Menționăm că în prezent MAIB are șapte membri ai Comitetului de Conducere, în frunte cu Serghei Cebotari, președintele băncii din vara anului 2013.

Citiți și:

S-a găsit un potențial investitor la Moldova-Agroindbank Oportunitati