Răsturnare de situație în cazul Paradis. Primăria obligată să dea certificat de urbanism

shadow
Luni, 26.03.2018 06:52   4069
Curtea de Apel Chișinău a decis că administrația capitalei este obligată să elibereze un nou certificat de urbanism privitor la proiectarea și finalizarea unui bloc locativ de pe strada Alexandru cel Bun 115/3 ce face parte din controversatul proiect imobiliar Paradis realizat de firmele Prihojanin-M și Top-Level SRL.

17 luni în urmă, pe 20 octombrie 2016, Procuratura și Centrul Națonal Anticorupție (CNA) anunțau despre reținerea a patru persoane, fondatori și administratori ai unor companii de construcție din capitală.

Abateri în construcția de blocuri locative și prejudicii de 100 milioane lei

Cei patru, inclusiv Nicolae Spătărel, co-fondator și conducător la cinci companii de construcții, erau bănuiți de comiterea, prin abuz, a mai multor abateri la construirea unor blocuri locative, fapt ce s-a soldat cu prejudicierea în proporții deosebit de mari a unui număr important de investitori, se arăta într-un comunicat al CNA.

Potrivit datelor anchetei, reprezentanții firmelor de construcție ar fi edificat, începând cu anul 2012, în mod neautorizat și cu abateri de la normele în construcții, etaje suplimentare la trei blocuri pe care urmau le construiau pe strada Alexandru cel Bun 115/3 din Chișinău, denumit și "Complexul imobiliar Paradis".

Citiți și:

Câțiva afaceriști au ajuns în arestul poliției

Mai mult! Aceștia erau acuzați că ar au încheiat contracte de investiții cu persoane fizice și juridice pentru încăperile de la etajele, construite abuziv, contrar prevederilor legale și a proiectului de execuție.

Potrivit procurorllor astfel 71 de investitori ar fi fost prejudiciați cu peste 100 milioane lei. 

Firmele Prihojanin-M SRL și Top Level SRL ce se ocupau de realizarea proiectului imobiliar sunt în prezent în procedură de insolvență, pentru că nu pot face față pretențiilor creditorilor și investitorilor. În același  timp dosarul pe numele lui Spătărel și altor participanți încă nu a ajuns în instanța, dar deja se constată că pică multe din acuzațiile aduse de anchetatori.

Proiect imobiliar al Fundației pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe din Rusia

Un litigiu inițiat de compania Prihojanin-M SRL contra Primăriei Chișinău scoate la iveală mai multe detalii privind condițiile în care a fost inițiat și realizat acest proiect imobiliar.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament





Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Construcții și imobiliare   Corupția  

Advertisement

Oportunitati