Au fost reziliate 7 contracte de reabilitare a drumurilor din Moldova [SONDAJ]

shadow
Joi, 15.03.2018 09:00   2633
Gheorghe Curmei, directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), a anunțat că în ultima perioadă au fost reziliate 7 contracte de reabilitare a drumurilor din cauza lipsei ratei de progres, agenții economici fiind penalizați, iar contractele urmând a fi re-licitate, potrivit serviciului de presă al Parlamentului.

Lucrărle de reabilitare a mai multor drumuri naționale din Republica Moldova continuă să bată pasul pe loc, arată datele prezentate de autorități în cadrul audierilor publice organizate de Comisia economie, buget și finanțe.

Starea drumurilor: de la rea la excelentă

În consecință multe drumuri continuă să fie într-o stare foarte proastă. ”Fără o finanțare suficientă, nu putem vorbi despre o îmbunătățire a situației lucrurilor. În 2017, 16,32% din drumuri erau în stare excelentă, iar 12,39% - în stare foarte rea”, a declarat Anatol Usatîi, Secretar de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Citiți și:

De ce nu se reconstruiesc drumurile naționale

Potrivit unui raport prezentat de Ministerul Economiei, volumul acumulărilor în Fondul rutier pentru anul 2017 a constituit circa 2,2 miliarde de lei, din care doar 1,08 miliarde au fost transferate pentru lucrări de întreținere și reparație.

"Pe parcursul anului trecut, a fost efectuată o amplă acțiune de reclasificare a drumurilor publice cu transmiterea drumurilor publice locale la balanța administrațiilor publice locale de nivelul II.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Construcții și imobiliare   Achiziții publice și licitații   Gestionarea banilor publici   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati