Doar o singură ofertă pentru furnizarea de energie

shadow
Marţi, 13.03.2018 17:57   1452
Grupul Gas Natural Fenosa anunță că până pe 13 martie 2018 a fost prezentată doar o singură ofertă din partea unui furnizor de energie electrică, situație ce nu întrunește condițiile unui concurs.

"În conformitate cu calendarul procedurilor de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către companiile grupului Gas Natural Fenosa pentru perioada 01.04.2018 - 31.03.2019, pe 13 martie, curent, a avut loc ședința Comitetului de recepționare, deschidere și validare a ofertelor, în cadrul căreia au participat prezenți și online reprezentanții unor potențiali furnizori care și-au confirmat participarea la acest proces, precum și membrii Grupului de observatori.

Deoarece până la această dată a fost prezentată doar o singură ofertă din partea unui furnizor, situație ce nu întrunește condițiile unui concurs și datorită recepționării unei solicitări de extindere a termenului de prezentare a ofertelor cu o zi din partea altui potențial furnizor, companiile grupului Gas Natural Fenosa în Moldova informează, că, în conformitate cu Instrucțiunile Ministerului Economiei și Infrastructurii privind achiziționarea anuală a energiei electrice și procedurile interne ale companiei, termenul de prezentare a ofertelor a fost prelungit până la data de 14 martie 2018, ora 14:00 pentru a oferi posibilitatea celorlalți potențiali furnizori care nu au reușit să prezinte ofertele să participe la concurs, astfel asigurând condiții optime și transparente de contractare și de promovare a concurenței.

Advertisement

Gas Natural Fenosa în Moldova depune toate eforturile pentru identificarea celei mai avantajoase oferte de furnizare a energiei electrice atât sub aspectul prețului, cât și al fiabilității și securității livrării pe întreaga perioadă contractuală și își exprimă speranța, că procesul de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice se va încheia cu succes până la expirarea actualelor contracte", se arată în comunicatul grupului.

Grupul nu specifică ce companie a depus oferta. Anterior Gas Natural Fenosa anunța că la concursul pentru selectarea furnizorilor potențiali de energie electrică pentru o perioadă de 12 luni (01.04.2018 - 31.03.2019) au prezentat confirmări de participare doar trei companii.

E vorba de societatea pe acțiuni Energocom (100% deținute de stat), Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan (ЗАО „Mолдавская ГРЭС”), controlată de gigantul rus Inter RAO EES și compania ucraineană ПАО „ДТЭК Павлоградуголь”, parte a grupului DTEK al miliardarului ucrainean Rinat Akhmetov.

De notat că întreprinderile statului Moldelectrica, Red Nord și FEE Nord care la fel organizeaza licitații de achiziție a energiei electrice, deocamdată nu au oferit informații despre ofertele depuse.

Evoluțiile arată că se poate repeta situația de anul trecut când la fel furnizorii nu s-au grăbit să depună oferte.

Citiți și:

Trei companii concurează pentru un contract de câteva miliarde leiOportunitati