Autoritățile au inițiat verificarea acționarilor la băncile și asiguratorii din Moldova

shadow
Luni, 12.03.2018 06:48   2407
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a stabilit bugetul estimativ pentru măsurile de realizare a procedurii de verificare a datelor din registrele deținătorilor de valori mobiliare la 27 de societăți pe acțiuni.

Potrivit unei hotărâri a CNPF e vorba de verificarea acționarilor la cele 11 bănci și 16 companii de asigurări. Bugetul estimativ pentru fiecare emitent diferă foarte mult de la o instituție la alta: de la 1.500 de lei la aproape 270.000 lei. 

Citiți și:

Bomba lui Candu și Sârbu sub Memorandumul cu FMI 

Diferența de cost se datorează atât numărului mare al deținătorilor, cât și faptului că aceștia sunt nominali, iar beneficiarii reali se ascund în spatelelor unor persoane sau companii proxy.

Astfel cel mai puțin va costa verificarea acționarilor de la băncile Eximbank, Proceditbank, BCR Chișinău și de la companiile de asigurări - Acord Grup, Galas, Garanție, Moldova-Astrovaz, Klassika Asigurări, General Asigurări, Donaris și Intact Asigurări. 

Aceste bănci și companii de asigurări au de regulă un sau câțiva acționari locali sau străini care nu se ascund și nu există nici situații de conflict.

Cele mai mari costuri vor fi în cazul verificării acționarilor de la Moldova-Agroindbank - 267.768 de lei, Asito - 119.344 lei și Moldindconbank - 35.749 lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati