Un nou mega-proiect imobiliar de 3.000 de apartamente în Chișinău

shadow
Sâmbătă, 10.03.2018 06:44   6272
Un complex locativ format din 37 blocuri locative cu 10 etaje și 3.010 apartamente ar putea fi construit în următorii trei ani pe un teren de 7,25 hectare din cartierul Malina Mică.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, Ministerul Afacerilor Interne vrea să realizeze aici un parteneriat public-privat pentru construcția unui complex locativ și a obiectelor de menire socială, cu locuințe de serviciu pentru funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului, pe câteva terenuri de pe strada Nicolae Testemițeanu, 31.

Din 3.010 de apartamente, circa 380 vor reveni angajaților

Acestea au o suprafață totală de 7,2477 hectare și se află în administrarea Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Citiți și:

Ministerul Apărării a ales firma ce va construi 335 de locuințe pentru militari

Drept argument este folosită necesitatea "asigurării unui nivel de trai decent pentru funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ce va contribui la stoparea fluctuației de cadre și ridicarea nivelului de profesionalizare al acestora". 

"În acest sens, în calitate de partener public, Ministerul Afacerilor Interne a inclus în proiectul actului normativ, respectarea unor standarde înalte de calitate la executarea lucrărilor de construcție de către partenerul privat ce va fi selectat pentru demararea construirii locuințelor de serviciu".

Instituția argumentează necesitatea realizării unui astfel de proiect prin faptul că în rezultatul cercetărilor și studiului de fezabilitate efectuat, "s-a stabilit că pe terenul amplasat în mun. Chișinău, str. N. Testemițeanu, 31 (format din câteva terenuri ce urmează a fi comasate) este posibil de proiectat și construit un complex locativ format din 37 blocuri locative cu 10 etaje, precum și realizarea lucrărilor pentru amenajarea teritoriului".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Construcții și imobiliare   Piața funciară   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati