Privatizarea anului. Guvernul anunță că a vândut compania Vestmoldtransgaz

shadow
Marţi, 27.02.2018 13:29   2901
Guvernul Republicii Moldova s-a pregătit pentru vizita oficială a prim-ministrului României, Viorica Dăncilă. "Cadoul" este o întreprindere de stat în care o companie românească ar urma să investească circa 100 de milioane euro.

Ieri, 26 februarie 2018, Comisia pentru desfășurarea concursurilor de privatizare a decis că firma moldovenească SRL Eurotransgaz și compania românească Transgaz SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al competiției pentru privatizarea întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz. 

O investiție în securitatea energetică

Informația a fost anunțată în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, aflată în prima sa vizită de lucru în țara noastră.

Citiți și:

Transgaz a depus în ultimul moment oferta de cumpărare a Vestmoldtransgaz

Potrivit serviciului de presă, șefii de Guverne au salutat deschiderea la Chișinău a reprezentanței companiei românești de transport a gazelor naturale Transgaz și decizia acesteia de a participa la concursul investițional de privatizare a întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz. 

În context, premierul Pavel Filip a subliniat că prin intermediul acestui exercițiu, Transgaz România și statul român și-au reconfirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru.

„Această investiție ne va permite să diversificăm sursele de import a gazelor naturale, fapt care stă la baza securității energetice a unui stat.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Reforme și politica economică   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati