Der Spiegel: Două tone de alcool moldovenesc pentru party la Interpol. Lecari-text scris la comandă

shadow
Duminică, 18.02.2018 15:37   11438
Recepția organizată de delegația Republicii Moldova la Adunarea Generală a Interpol, care s-a desfășurat în perioada 26-29 septembrie, la Bejing, China, ar fi fost "udată" de o cantitate impresionantă de vin, vodcă și coniac moldovenesc se arată într-un articol al prestigioasei publicații germane Der Spiegel. Şeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari a declarat pentru Mold-street că acesta e un articol scris la comandă.

UPDATE În textul intitulat Party für die Weltpoli­zisten Autokraten und Kriminelle versuchen, Interpol zu unterwandern. Spielen zwielichtige Figuren aus Moldau dabei eine Schlüsselrolle? (Party pentru poliția mondială. Autocrații și criminalii încearcă să se infiltreze în Interpol. Figurile din umbră din Moldova joacă un rol cheie?), publicat în ediția din februarie 2018, ziariștii de la Der Spiegel descriu cum și de ce șeful Poliției de Frontieră din Moldova, Fredolin Lecari, a ajuns în structurile de conducere ale Interpol.

Avionul cu cadouri

"Zborul 0272 Turkish Airlines, care a decolat din capitala Moldovei Chișinău la mijlocul lunii septembrie anul trecut, a avut o încărcătură specială la bord: câteva mii de cutii de cadouri, erau chipurile păpuși tradiționale și cărți ilustrate, precum și „echipamente pentru dansatori“, relatează revista.

Cel puțin asta a fost în documentele de transport.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Corupția  

Advertisement

Oportunitati