Active de 22,6 miliarde de dolari din Fondul Național al Kazahstanului rămân sub sechestru

shadow
Luni, 12.02.2018 12:32   1854
Anatolie Stati, Gabriel Stati, Ascom-Grup S.A. și Terra Raf Trans Traiding Ltd (împreună, "Părțile Stati") confirmă faptul că beneficiază pe deplin de sechestrul anumitor proprietăți ale Republicii Kazahstan ("Kazahstan"), în valoare de aproximativ 22, 6 miliarde de dolari, inclusiv numerar, obligațiuni și participații de capital, în valoare de aproximativ 40% din Fondul Național al Kazahstanului.

Sechestrul a fost aplicat în urma unei decizii a Curții de primă instanță din Bruxelles și va rămâne în vigoare în totalitate, cel puțin în așteptarea rezultatului procedurii judiciare în cadrul Curții de la Bruxelles.

În plus, și contrar diferitelor declarații publice făcute de Kazahstan, o hotărâre recentă a Curții Districtuale din Amsterdam într-o acțiune conexă nu a avut niciun efect asupra forței sau valorii juridice a acestui sechestru, se arată într-un comunicat de presă difuzat de grupul Ascom și avocații de la Kimberly Macleod.

Amintim că la finele lunii ianuarie 2017, Ministerul Justiției din Kazahstan anunța că o instanță olandeză ar fi ridicat sechestrul de pe activele Fondului Suveran kazah în valoare de 22 de miliarde de dolari. 

Citiți și:

Noul record al miliardarului Stati: A blocat active de 22 miliarde de dolari ale Kazahastanului

Sechestrul a fost obținut ca parte a bătăliei juridice de lungă durată a Părților Stati în vederea executării hotărârii arbitrale emise în decembrie 2013 ("Hotărâre") pentru încălcarea prevederilor privind protecția investitorilor din Tratatul privind Carta Energiei.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati