Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 7 martie are loc adunarea acționarilor Michailides Tobacco Moldova S.A.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • 21 martie este ultima zi când Energocom S.A. primește oferte pentru servicii de audit în anul 2018.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Valoarea de piață a vinăriei Purcari ajunge la 82 milioane de euro [SONDAJ]

1
 • Victor Bostan, manager şi unul dintre acţionarii vinăriei Purcari
  Foto: facebook
Sâmbătă, 10.02.2018 08:08   918
Oferta producătorului de vinuri Purcari Wineries s-a închis cu succes prin plasarea celor 49% din titluri la Bursa de Valori de la București (BVB) la un preț de 19 lei românești pentru o acțiune, anunță intermediarul tranzacției Raiffeisen Bank.

Astfel prețul final de ofertă pentru cele 9,8 milioane de acțiuni ale companiei oferite în cadrul ofertei publice inițiale secundare de către acționarii vânzători Lorimer Ventures Limited, societate ce deținea înainte de realizarea ofertei 63,55% din capitalul social al Purcari, Amboselt Universal (participație de 30% înainte de listare) și International Financial Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a cărei deținere este în prezent de 6,41%, ajunge la aproximativ 186 milioane lei românești sau circa 40 milioane euro. 

Citiți și:

Proprietarii Purcari Wineries speră să obțină 57 milioane de euro din listarea de la bursă

De notat că proprietarii Purcari Wineries sperau să obțină circa 57 milioane de euro din listarea de la bursă. Potrivit profit.ro, care citează investitori de pe piață, prețul obținut de acționari este unul bun, iar Purcari are avantajul de a fi o companie de creștere.

Urmare a ofertei Purcari ajunge pe piață ca o companie cu o capitalizare de 81,66 milioane euro), echivalent cu un preț de 10,74 ori câștigul pretaxare EBITDA, în timp ce indicatorul P/E, care raportează prețul acțiunii la profitul obținut de firmă este la un nivel de 12,29.

Din numărul total de acțiuni emise de Purcari, 8.171.080 de acțiuni au fost oferite de Lorimer, 1.000.000 de acțiuni de Amboseit și 628.920 acțiuni de către IFC, reprezentând în total 49% din numărul total de acțiuni emise de companie.

În cadrul acesteia nu au fost realocări între tranșe, astfel încât 90% dintre acțiuni vor merge către investitorii instituționali, iar 10% dintre titluri vor merge către tranșa de retail cu o rată de alocare de 0,242243331.

Tranzacționarea acțiunilor Purcari pe piața reglementată la vedere de BVB ar urma să înceapă pe 14 februarie 2018.

Purcari Wineries operează peste 1.000 de hectare de podgorie și patru platforme de producție în România și Moldova, fiind cel mai premiat producator de vin din Europa Centrală și de Est la Decanter London în perioada 2015-2016. Purcari deține două dintre primele cinci branduri premium din România, având o cotă totală în acest segment de 26%, potrivit Nielsen. 

Purcari este condusă de Victor Bostan, de profesie oenolog cu peste 35 de ani de experiență în industria vinului, alături de acționarii Horizon Capital și International Finance Corporation (“IFC”), parte a World Bank Group.

Planurile companiei sunt ambițioase, Victor Bostan fondator și director general al Purcari, susținând că poate deveni jucătorul numărul 1 pe piața de vinuri din Europa Centrală și de Est (ECE).

De notat că aceasta este a doua oară în istoria viticulturii și vinificației moldovenești, când o companie locală încearcă să intre la o bursă internațională.

Citiți și:

Povestea primei vinării din Moldova ce a ajuns la o bursă occidentalăprint Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Bursa și tranzacții   Agricultura și vinificația  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Aveți încredere în produsele lactate fabricate în Republica Moldova?

Da, absolut sau într-o măsură mare
Da, într-o oarecare măsură sau puțin
Nu am încredere. Consum doar producție străină
Nu am încredere. Și nu consum deloc lapte

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close