Consilierul premierului român și legătura cu afaceriști din Moldova

shadow
Vineri, 09.02.2018 04:40   1428
Fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier de stat al prim-ministrului României, a fost condamnat, joi, de instanța supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcții 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Potrivit news.ro, decizia pronunțată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție din România nu este definitivă. Darius Vâlcov a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.

Mita de circa 7 milioane lei românești

De asemenea, instanța a decis menținerea sechestrului instituit în acest dosar pe bunuri și conturi ale actualului consilier al premierului.

Potrivit anchetei, în anul 2011, Vâlcov (care a fost și ministru al Finanțelor în România) a primit de la omul de afaceri Teodor Berna 3,7 milioane de lei românești, în mai multe tranșe. Anchetatorii au mai stabilit că Darius Vâlcov ar mai fi primit 3.080.000 de lei, în perioada 2012- 2013, tot de la Berna, prin intermediul mai multor firme.

Pentru a recupera banii de la fostul ministru, DNA i-a pus sechestru pe trei lingouri din aur, în valoare de 465.355 de lei românești, 172 opere de artă, în valoare de 2.558.658 de lei, 63.010 de lire sterline, 290.334 de euro și 73.077 de dolari.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Construcții și imobiliare   Corupția  

Advertisement

Oportunitati