Trei companii concurează pentru un contract de câteva miliarde lei

shadow
Joi, 08.02.2018 12:12   1298
Grupul Gas Natural Fenosa anunță că la concursul pentru selectarea furnizorilor potențiali de energie electrică pentru o perioadă de 12 luni (01.04.2018 - 31.03.2019) au prezentat confirmări de participare la procesul de furnizare doar trei companii.

E vorba de societatea pe acțiuni Energocom (100% deținute de stat), Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan (ЗАО „Mолдавская ГРЭС”), controlată de gigantul rus Inter RAO EES și compania ucraineană ПАО „ДТЭК Павлоградуголь”, parte a grupului DTEK al miliardarului ucrainean Rinat Akhmetov.

Conform calendarului prestabilit, începând cu 12 februarie, întreprinderile Gas Natural Fenosa în Moldova vor expedia solicitările de ofertă potențialilor furnizori care corespund criteriilor determinate.

"Ulterior acestea urmează fi evaluate cu participarea Grupului de observatori în conformitate cu instrucțiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii și procedurile interne de reglementare a procesului inițiat, cu scopul identificării celei mai bune oferte, inclusiv de negociere asupra prețului.

Advertisement

Următoarea etapă va fi semnarea în termenul stabilit a noului contract de furnizare a energiei electrice și prezentarea acestuia către ANRE spre avizare", se arată într-un comunicat al Gas Natural Fenosa.

De notat că Gas Natural Fenosa este cel mai mare distribuitor de curent electric din Moldova și anual achiziționează circa 2,7 miliarde de kWh, din care doar 20% provinde la producătorii locali. Astfel cei trei competitori ar urma să livreze circa 2,2 miliarde de kWh de energie.

Şi companiile statului Moldelectrica și RED Nord au anunțat astfel de proceduri de selectare a furnizorilor.

În cazul rețelelor de distribuție RED Nord, au parvenit scrisori cu exprimarea interesului față de licitația dată de la aceleași trei companii ca și în cazul Gas Natural Fenosa.Oportunitati