Moldovean acuzat în SUA că a participat la o fraudă de 530 de milioane de dolari

shadow
Joi, 08.02.2018 11:07   1898
Departamentul american de Justiție a anunțat miercuri una dintre cele mai mari lovituri date rețelor de criminalitate cibernetică, declarând că a inculpat 36 de persoane acuzate de trafic de identități furate, care a cauzat consumatorilor pierderi de peste 530 de milioane de dolari.

Printre persoanele menționate ca parte a rețelei se numără și un cetățean al Republicii Moldova: Valerian Chiochiu de 28 de ani (posibil Ciociu) alias “Onassis,” “Flagler,” “Socrate,” “Eclessiastes”.

Din comunicatul Departamentului american de Justiție rezultă că cele 36 de persoane sunt anchetate pentru că făcând parte din gruparea Infraud, o rețea de criminalitate informatică ce a creat o schemă de operare sofisticată care a facilitat cumpărarea și vânzarea identităților, a cardurilor de debit și de credit compromise, a informațiilor financiare și bancare și a parolelor care fuseseră furate din întreaga lume.

Citiți și:

Offshorul unui originar din Moldova a manipulat cea mai mare piață de valori din lume

Grupul a lucrat sub sloganul “In Fraud We Trust” și a fost creat în 2010 de către Svyatoslav Bondarenko, un ucrainean de 34 de ani, alias "Obnon", cunoscut și sub numele de "Rector" etc.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Corupția   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati