Scandalul lactatelor fără lapte: Cine e milionarul ce controlează afacerea JLC

shadow
Marţi, 06.02.2018 07:34   15422
Compania de lactate JLC, principalul figurant în scandalul legat de calitatea produselor lactate a fost vizitată de experții de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). JLC face parte dintr-un imperiu al laptelui cu vânzări de peste 300 de milioane de euro, controlat din Germania de milionarul moldovean Vladimir Jardan.

UPDATE 12.30, 7 februarie: Iurie Jardan, vicepreședintele JLC-Group, susține într-un mesaj pentru Mold-Street că datele expertizei produselor lactate nu corespund realității și că totul ar fi fost făcut la comandă.

Controlul vine după rezultatele unei expertize de laborator publicate de logos.press.md care a arătat că dintr-un număr de 126 de probe supuse testelor de laborator, neconformități ai parametrilor de calitate au fost stabiliți în produsele fabricate de câțiva producători autohtoni și doi furnizori de aceste produse din Ucraina.

ANSA verifică, JLC contestă

În special era vorba de produse lactate de pe rafturile magazinelor noastre, care nu ar conține grăsimi de proveniență animală.

Citiți și:

Oligarhii și politicienii moldoveni nu investesc în economia țării

ANSA a anunțat că a fost aprobată "o listă de acțiuni întru elucidarea situației la acești producători în scopul verificării stocurilor de produse și neadmiterii plasării lor în rețeaua comercială fără verificare prealabilă".

Printre produsele cu cea mai mare fracție de grăsimi de proveniență străină se numărau anume cele de la compania JLC, administrația căreia susține că datele expertizei nu corespund adevărului.

„Pentru noi e neclar cine a colectat aceste probe și de ce. Suntem foarte revoltați. Am fi făcut și o conferință de presă, dar șefa noastră este în deplasare în Kazahstan. Noi credem că probele au fost falsificate. Vom face ziua ușilor deschise pentru presă și vom arăta totul: de la primirea laptelui, până la produsul finit”, a declarat presei Olga Obuhova, tehnolog șef la JLC.

Pe de altă parte Ion Toma, directorul general adjunct al ANSA susține că industria laptelui se află în vizorul Agenției încă din 2013.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Protecția consumatorilor   Agricultura și vinificația   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati