Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Franzeluța SA organizează adunarea extraordinară a acționarilor pe 25 mai.
 • Rusia
  În perioada 24-26 mai la St.Petersburg are loc Forumul Economic Mondial.
 • Pe 28 mai IDIS Viitorul organizează o masă rotundă pe tema impactului comerțului, energeticii, migrației și securității asupra Parteneriatului Estic.
 • În perioada 29-30 mai are loc evenimentul Moldova Automotive Days 2018, cu participarea companiilor din Germania și Austria.
 • Bruxelles, Belgia
  O delegație din Moldova participă la Adunarea Generală a EU4Business în perioada 20-21 iunie 2018.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.
 • Pentru anul 2018 Banca Națională a Moldovei a prognozat o creștere economică de 3,5% și o inflație de 3,7%.

Scandalul lactatelor fără lapte: Cine e milionarul ce controlează afacerea JLC

1
 • simbol
  Foto: arhiva
Marţi, 06.02.2018 07:34   11933

Compania de lactate JLC, principalul figurant în scandalul legat de calitatea produselor lactate a fost vizitată de experții de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). JLC face parte dintr-un imperiu al laptelui cu vânzări de peste 300 de milioane de euro, controlat din Germania de milionarul moldovean Vladimir Jardan.

UPDATE 12.30, 7 februarie: Iurie Jardan, vicepreședintele JLC-Group susține într-un mesaj pentru Mold-street că datele expertizei produselor lactate nu corespund realității și că totul ar fi fost făcut la comandă.

Controlul vine după rezultatele unei expertize de laborator publicate de logos.press.md care a arătat că dintr-un număr de 126 de probe supuse testelor de laborator, neconformități ai parametrilor de calitate au fost stabiliți în produsele fabricate de câțiva producători autohtoni și doi furnizori de aceste produse din Ucraina.

ANSA verifică, JLC contestă

În special era vorba de produse lactate de pe rafturile magazinelor noastre, care nu ar conține grăsimi de proveniență animală.

Citiți și:

Oligarhii și politicienii moldoveni nu investesc în economia țării

ANSA a anunțat că a fost aprobată "o listă de acțiuni întru elucidarea situației la acești producători în scopul verificării stocurilor de produse și neadmiterii plasării lor în rețeaua comercială fără verificare prealabilă".

Printre produsele cu cea mai mare fracție de grăsimi de proveniență străină se numărau anume cele de la compania JLC, administrația căreia susține că datele expertizei nu corespund adevărului.

„Pentru noi e neclar cine a colectat aceste probe și de ce. Suntem foarte revoltați. Am fi făcut și o conferință de presă, dar șefa noastră este în deplasare în Kazahstan. Noi credem că probele au fost falsificate. Vom face ziua ușilor deschise pentru presă și vom arăta totul: de la primirea laptelui, până la produsul finit”, a declarat presei Olga Obuhova, tehnolog șef la JLC.

Pe de altă parte Ion Toma, directorul general adjunct al ANSA susține că industria laptelui se află în vizorul Agenției încă din 2013.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Protecția consumatorilor   Agricultura și vinificația   HoReCa  
pentru a vedea articolul intreg pentru a vedea toate articolele
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close