Premierul Filip a anunțat că tarifele la gaze se vor reduce cu circa 20% [SONDAJ]

shadow
Miercuri, 31.01.2018 15:11   1579
Şeful Executivului Pavel Filip a anunțat în cadrul ședinței de Guvern că după estimările Ministerului Economiei și Infrastructurii tarifele al gaze pentru consumatori ar urma să fie diminuate cu circa 20%.

„Am avut un șir de ședințe cu colegii de la Ministerul Economiei încă din luna decembrie 2017. Am solicitat o analiză mai profundă care a fost prezentată recent... Am avut, în special, o ședință comună cu Ministerul Economiei și cu reprezentanții de la Moldovagaz, în care am ținut să le arătăm care sunt calculele Guvernului. Avem toată posibilitatea și există premise de a reduce tariful la gaze naturale cu până la 20%. Cei de la Moldovagaz au altă părere, dar până la urmă decizia va fi luată de ANRE”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit premierului noile tarife ar urma să fie aprobate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în cel mai scurt timp.

Totodată Pavel Filip a precizat că a discutat și cu administrația ANRE și Moldovagaz astfel încât tarifele să fie valabile de la 1 ianuarie 2018. 

Adică compania să găsească posbilitatea tehnică să ramburseze consumatorilor banii achitați pentru prima lună a anului.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati