Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 7 martie are loc adunarea acționarilor Michailides Tobacco Moldova S.A.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • 21 martie este ultima zi când Energocom S.A. primește oferte pentru servicii de audit în anul 2018.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

ONG-urile media cer investigarea înțelegerilor de cartel pe piața publicității TV [SONDAJ]

1
 • simbol
  Foto: arhiva
Marţi, 30.01.2018 07:27   505
Șapte ONG-uri de media își exprimă îngrijorarea în legătură cu semnalele privind înțelegerile de cartel pe piața publicității, care ar distorsiona și mai mult audiovizualul din Republica Moldova, marcat de numeroase nereguli și disfuncționalități.

E vorba de Casa Media, afiliată holdingului media General Media Group Corp a lui Vlad Plahotniuc și Exclusiv Media, afiliată Partidului Socialiștilor din Moldova, care potrivit Newsmaker.md ar fi ajuns la o înțelegere pe piața publicității TV, ele controlând circa 80% din acest segment.

Citiți și:

Vlad Plahotniuc va renunța la două televiziuni 

Patru posturi de televiziune care nu fac parte din aceste holdinguri: Jurnal TV, PRO TV Chișinău, TV8 și RTR-Moldova au depus o plângere la Consiliul Concurenței, în care solicită investigarea unor bănuieli precum că două agenții de publicitate au implementat practici anticoncurențiale, în urma cărora a fost restrânsă concurența pe piața publicității.

Potrivit Declarației semnate de cele șapte organizații, "semnalele sunt cu atât mai alarmante, cu cât cele două case de vânzări, la care fac referire semnatarii, reprezintă interesele unor holdinguri media care dețin cote semnificative din piața autohtonă de televiziune, iar eventualele acțiuni concertate ale acestora ar constitui un abuz".

ONG-urile solicită Consiliului Concurenței să examineze plângerea celor patru posturi de televiziune luând în considerație bunele practici anticoncurențiale pe piețele media din țările membre ale Uniunii Europene.

Totodată ele mai cer să se țină cont de pericolul iminent pe care îl comportă o posibilă înțelegere de cartel între cele mai mari case de vânzare a publicității care acționează în interesul politicienilor proprietari de TV, pentru competiția loială și legală pe această piață specifică, dar și pentru dezvoltarea democratică și libertatea de exprimare în Republica Moldova, în special în anul electoral 2018.

Organizațiile semnatare solicită Delegației UE, Ambasadei SUA, altor parteneri de dezvoltare și reprezentanțe străine, organizațiilor internaționale și europene, să monitorizeze cu atenție acest caz, iar Delegației UE să examineze posibilitatea instituirii unei misiuni speciale de observare a UE în problemele care țin de situația pieței mediatice din Republica Moldova.

Citiți și:

Studiu: Piața publicității în Moldova rămâne a fi dominată de imperiul lui Plahotniuc

Declarația a fost semnată de: Asociația Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice, Centrul de Promovare a Libertății de Exprimare și a Accesului la Informație „Acces info”, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Comitetul pentru Libertatea Presei și Centrul de Investigații Jurnalistice.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Publicitate și media  
Urmariti-ne pe retelele sociale

O parte din articolele Mold-Street.com sunt disponibile contra plată. Ajutați-ne să identificăm cea mai reușită opțiune de accesare a acestui conținut, din punctul Dvoastră de vedere:

Cu cardul bancar, online (este)
În numerar la bancă sau transfer online, în baza contului de plată (este)
Cu telefonul mobil, prin SMS comercial (nu este)
Cu vizualizarea obligatorie de publicitate (nu este)
Alte modalități (office@mold-street.com pentru sugestii sănătoase)

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close