O nouă ofertă de sute de milioane pentru acțiunile Victoriabank

shadow
Miercuri, 07.02.2018 07:30   2739
Comisia Națioanlă a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat prospectul ofertei de preluare obligatorie a acțiunilor Victoriabank, inițiată de compania olandeză VB Investment Holding B.V., care deține în prezent 66,77% din capitalul băncii.

Potrivit deciziei CNPF, obiectul ofertei făcute de VB Investment Holding B.V, "îl constituie procurarea a 8.308.673 acțiuni ordinare nominative emise de Victoriabank la prețul de 78,21 lei per acțiune, cu durata de 70 zile din data anunțării". 

Ofertă de 31,5 milioane euro

Altfel spus valoarea totală a ofertei este de circa 650 de milioane lei, sau circa 31,5 milioane de euro, iar acțiunile ce ar urma să fie achiziționate reprezintă 33,23% din capitaul celei de treia ca mărime bănci din Moldova.

Citiți și:

Prima tranzacție mare din acest an! Victoriabank are un nou acționar majoritar - Banca Transilvania

Oferta vine la doar câteva săptămâni, după ce Banca Transilvania din Romania a cumpărat pachetul de 39,2%, deținut de afaceristul rus Serghey Lobanov prin firma Insidown LTD din Cipru.

Amintim că tranzacția în valoare de peste 37 milioane de euro a fost făcută nu direct, ci prin intermediul VB Investment Holding B.V., un vehicul de investiții fondat special în 2015, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru preluarea băncii din Moldova.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati