Guvernul mai bate un cui în sicriul Academiei de Științe

shadow
Joi, 11.01.2018 07:42   2519
În prima ședință din acest an, ce va avea loc imediat după investirea celor noi șapte membri ai săi, Guvernul urmează să adopte o decizie prin care 19 instituții de cercetare din cadrul Academiei de Ştiințe a Moldovei (AŞM) sunt trecute în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern promovat de Centrul de Implementare a Reformelor, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va exercita funcția de fondator în organizațiile de drept public din domeniile cercetării și inovării.

Citiți și:

Bătălia pentru Academie, sau ce avere au instituțiile Academiei de Ştiințe a Moldovei

E vorba de 16 institute de cercetare, de Grădina Botanică, Biblioteca Ştiințifică Andrei Lupan și întreprinderea de stat Institutul de Promovare a Societății Informaționale, care sunt acum parte a Academiei de Ştiințe.

Proiectul prevede și o inventariere a tuturor bunurilor acestor 19 instituții din domeniile cercetării și inovării. Soarta Liceului și Universității Academiei de Științe nu este însă clară. 

Amintim că în iulie 2017, Executivul a aprobat un proiect de lege de modificare și completare a Codului cu privire la știință și inovare și a Codului educației, care prevede transmiterea tuturor institutelor științifice din cadrul Academiei de Ştiințe în subordinea Ministerului Educației.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Tehnologii informaționale   Reforme și politica economică  

Advertisement

Oportunitati