Cine va putea beneficia de subvenții de 40.000 lei pentru crearea unui loc de muncă

shadow
Sâmbătă, 06.01.2018 09:49   1494
A intrat în vigoare Regulamentul privind subvenționarea creării locurilor de muncă, care prevede criteriile în baza cărora se va acorda subvenția de 40.000 de lei pentru un loc de muncă creat în anul 2018.

La începutul lunii octombrie 2017, Octavian Calmâc, fostul ministru al Economiei și Infrastructurii anunța în cadrul unui forum investițional despre o nouă soluție pentru atragerea investițiilor  - acordarea unei subvenții de 40.000 de lei pentru un loc de muncă nou creat.

Cine nu va putea beneficia de subvenții

”Acest proiect este viabil atât pentru companiile naționale, cât și cele care investesc în Republica Moldova. Proiectul va fi pus în aplicare începând cu anul 2018, în acest sens în bugetul de stat pentru anul viitor (2018 n.r.) fiind planificate resurse financiare”, afirma atunci ministrul Calmâc.

Citiți și:

Oferta Guvernului pentru investitori: Creați 100 de locuri de muncă și vă dăm câte 40.000 lei!

Potrivit lui Calmâc statul va oferi câte 40.000 de lei pentru fiecare loc de muncă creat companiilor care deschid minimum 100 de locuri de muncă și oferă salarii de cel puțin 75% din salariul mediu pe economie și numărul locurilor de muncă nu scade timp de trei ani.

Regulamentul privind subvenționarea creării locurilor de muncă, adoptat la finele anului trecut și intrat în vigoare scoate la iveală cine ar putea fi beneficiarii de subvenții.

Astfel din lista potențialilor beneficiari au fost excluse companiile "cu capital integral sau majoritar de stat (mai mult de 50%), care practică activitate de întreprinzător în Republica Moldova".

La fel au fost excluse o serie de activități economice pentru care nu se acordă subvenții: de la agricultură, silvicultură și pescuit, la industria extractivă, construcții, transport și depozitare, tranzacții imobiliare, comerț cu ridicata și amănuntul.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Companii servicii și branduri   Piața muncii   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati