Premierul Filip dezvăluie când va începe reforma teritorial-administrativă

shadow
Marţi, 02.01.2018 07:07   1853
Premierul Pavel Filip anunță într-un interviu pentru Publika TV că după reforma Guvernului și a administrației publice centrale va demara o reformă a administrației publice locale, dar și una administrativă teritorială.

"Am vorbit mai întâi despre reforma administrației publice centrale, despre reforma Guvernului. Ca să ai posibilitatea să faci reforma administrației publice locale trebuie să ai o administrație publică centrală puternică. În toți acești ani am auzit multe declarații și multe discuții pe marginea reformei administrației publice locale. Din punctul meu de vedere sunt și cei cărora doar le place să facă declarații. Noi avem o altă abordare, absolut pragmatică", spune premierul în interviul pentru Publika TV.

Pentru a avea o descentralizare, trebuie să existe și capacitate financiară la nivel local

În opinia lui Pavel Filip, pentru a avea o descentralizare și a oferi o autonomie adevărată, trebuie să existe și capacitatea financiară la nivel local.

Citiți și:
 

"Or astăzi trebuie să recunoaștem, nu este bine acest lucru, dar nu există această capacitate financiară. Și atunci putem avea un model - avem o descentralizare, există o autonomie locală, dar toate aceste lucruri trebuie să fie finanțate de către centru.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Legislația și reglementările   Reforme și politica economică   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati