Transgaz a depus în ultimul moment oferta de cumpărare a Vestmoldtransgaz

shadow
Vineri, 29.12.2017 05:04   2282
Operatorul sistemului de transport al gazelor naturale din România, Transgaz, a depus la Agenția Proprietății Publice (APP) de la Chișinău o ofertă în vederea participării la concursul investițional de privatizare a companiei de stat Vestmoldtransgaz.

”La data de 28 decembrie 2017, Eurotransgaz SRL, societate înființată la Chișinău având ca asociat unic SNTGN Transgaz SA, a depus cererea de participare la concursul investițional de privatizare a întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz”, arată un comunicat transmis joi seara de Transgaz Bursei de Valori București (BVB).

Vestmoldtransgaz este operatorul de sistem de transport gaze naturale care gestionează pe teritoriul Republicii Moldova interconectorul Iași-Ungheni.

Citiți și:

Averea șefului filialei Transgaz de la Chișinău: 7 mașini, bijuterii, opere de artă

Compania a fost scoasă la privatizare pentru 180 de milioane de lei moldovenești (circa 9 milioane euro) și cu obligația realizării unor investiții de 93 milioane euro în următorii 2 ani, sumă echivalentă cu valoarea proiectului de extindere până la Chișinău a gazoductului Iași-Ungheni și de majorare a capacității de transport a acestuia.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Energetica și industria   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati