Un nou eșec: Nici o ofertă pentru Moldova Agroindbank

shadow
Joi, 28.12.2017 05:26   6197
Vânzarea pachetelor de circa 41% de acțiuni ale Moldova Agroindbank (MAIB) se amână din nou. Motivul este lipsa de oferte.

Potrivit reprezentanților Bursei de Valori din Moldova la licitațiia cu strigare (organizată până pe 26 decembrie), pentru cumpărarea a două pachete de acțiuni ale Moldova-Agroindbank de circa 41% la un preț de doar 450 de milioane lei, nu a partcipat nimeni.

Citiți și:

După ce a adus la faliment BEM, statul ar putea deveni temporar acționar al băncilor mari

Astfel aceste acțiuni care ar fi aparținut unor acționari afiliiați afaceristului Veaceslav Platon, nu pot fi vândute deja de aproape doi ani.

Statul va prelua acțiunile lui Platon?

Pe 27 decembrie 2017, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) urma să prelungească încă pentru șase luni perioada de comercializare a acțiunilor MAIB, dar nimeni din cadrul acestei instituții nu a putut oferi informații la acest subiect.

De notat că anterior Sergiu Cioclea, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) era extrem de optimist în privința șanselor de a vinde acțiunile MAIB chiar în 2017. 

"Nivelul foarte avansat al discuțiilor ne dă speranță că putem conta pe o tranzacție cu un investitor de bună calitate, poate chiar și vara aceasta", declara șeful BNM la începutului lunii mai.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Bursa și tranzacții   Litigii comerciale   Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati