„Regele” asfaltului din Moldova a câștigat un contract de peste 100 de milioane lei

shadow
Marţi, 26.12.2017 07:32   7087
Întreprinderea de Stat Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță că a fost semnat contractul de executare a lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași.

Drumul de ocolire a satului Bahmut (km 68 + 250 - km 74 + 177) face parte din drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România, aflat în proces de reabilitare în baza unor contracte internaționale, care, însă, bate pasul pe loc de trei ani și ceva.

Rutador a câștigat în fața a trei companii străine

Potrivit ASD, traseul cu o lungime de 5,9 kilometri va avea 2 benzi de circulație și include podețe, un pasaj pietonal subteran și trei intersecții.

La licitația organizată de Administrația de Stat a Drumurilor au participat patru ofertanți, inclusiv trei companii străine.

"În urma examinării, evaluării și comparării ofertelor, câștigătoare a licitației a fost desemnată compania Rutador SRL (Republica Moldova) care o oferit cel mai mic preț și a demonstrat că are capacitatea și resursele necesare pentru executarea lucrărilor stipulate în contract.

Citiți și:

Două companii vor repara drumul spre baștina premierului

Astfel, la 21 noiembrie 2017, comitetul de evaluare a adjudecat contractul de lucrări companiei Rutador SRL (Republica Moldova), acesta fiind semnat la 12 decembrie", se arată într-un comunicat al ASD.

Valoarea contractului este de 5,289 milioane de euro (circa 108 milioane lei), iar perioada executării lucrărilor este de 36 de luni. Finanțator – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Transport și turism   Construcții și imobiliare   Achiziții publice și licitații   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati