Ce se va întâmpla dacă milionarul rus Lobanov refuză să vândă acțiunile de la Victoriabank

shadow
Marţi, 26.12.2017 06:38   4449
Banca Națională a Moldovei și alte autorități au stabilit deja un plan de acțiuni în cazul în care pică tranzacția de vânzare a pachetului de 39,2% de acțiuni de la Victoriabank de către Banca Transilvania.

Guvernul și Banca Națională a Moldovei (BNM) susțin în Memorandumul suplimentar cu privire la politicile economice si financiare asumat în relația cu Fondul Monetar Internațional (FMI), că măsurile de "consolidare a guvernanței și managementului riscurilor în bănci, de rând cu eforturile susținute de curățare a sistemului bancar rămân a fi obiectivele noastre primordiale".

Băncile mari - sub controlul acționarilor și administratorilor onorabili și profesionaliști

Autoritățile recunosc că au înregistrat întârzieri în ceea ce privește eforturile de asigurare a transparenței depline a acționariatului băncilor și promit eliminarea acestor deficiențe până la finele lunii martie 2018.

Una dintre acțiunile în această direcție este "trecerea băncilor de importanță sistemică sub controlul acționarilor și administratorilor care corespund criteriilor de onorabilitate și profesionalism (fit-and-proper)".

Citiți și:

Nepotul lui Ghimpu și fosta șefă a Victoriabank amendați de BNM

Tranzacție surpriză! Banca Transilvania va cumpăra fosta bancă a lui Plahotniuc și Platon

Prima banca de sistem la care se poate rezolva această problemă poate fi Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Moldova.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Reforme și politica economică  

Advertisement

Oportunitati