Guvernul a inițiat procedura de reziliere a contractului de privatizare a hotelului Național

shadow
Luni, 25.12.2017 06:50   2335
O Comisie pentru desfășurarea concursurilor comerciale și investiționale de privatizare a proprietății publice, instituită de Guvern, a examinat în ședința din 4 decembrie 2017 monitorizarea îndeplinirii obligațiilor contractuale de către cumpărătorii bunurilor proprietate publică de stat la concurs investițional.

Într-un răspuns oferit pentru Mold-street.com referitor la acțiunile întreprinse în vederea monitorizării îndeplinirii obligațiilor contractuale în cadrul procesului de privatizare și în cadrul parcurilor industriale, Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că "în procesul discuțiilor s-a constatat că unii cumpărători nu au îndeplinit obligațiile asumate prin contractele de vânzare-cumpărare și nu au manifestat bună credință și diligență în realizarea obligațiilor investiționale".

Citiți și:

Filip vrea să naționalizeze hotelul ce a fost parte a unei tranzacții între Plahotniuc și Platon

Potrivit MEI, comisia a decis "inițierea procedurii de reziliere a contractului de vânzare-cumpărare a pachetului de acțiuni ale statului din SA "Moldova-Tur" (Hotelul Național)".

Proprietar, o firmă implicată în furtul miliardului

Aminitim că firma Alfa-Engineering din Căușeni a fost cea care în anul 2006 a intrat în posesia a 83,25% de acțiuni ale statului în societatea Moldova-Tur, care deținea hotelul.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Companii servicii și branduri   Litigii comerciale   Transport și turism   Corupția   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati