Un misterios investitor bulgar a vrut să cumpere două bănci din Moldova

shadow
Vineri, 22.12.2017 15:47   2589
Grupul bulgar Doverie United Holding Plc anunță că se retrage din discuțiile privind procurarea unei participații de 50,01% din Victoriabank din Moldova, potrivit unei informații de la Bursa din Sofia. Anterior a încercat să cumpere acțiuni la Moldova Agorindbank.

Holdingul a declarat că a primit aprobarea preliminară din partea Băncii Naționale a Moldovei pentru planul său de a achiziționa peste 50% din capitalul băncii și a purtat negocieri cu un potențial vânzător nenominalizat.

"Nu s-a ajuns la niciun acord asupra parametrilor tranzacției, motiv pentru care Doverie United Holding încheie negocierile și renunță la intenția de a face investiția", se arată într-o declarație a conducerii grupului depusă la Bursa din Sofia.

Banca Națională a Moldovei (BNM) deocamdată nu confirmă și nici nu infirmă informația.

Anterior s-a vehiculat că grupul ce include circa 20 de companii din Bulgaria, Serbia și Macedonia (dar și cu afiliere în Moldova) ar fi depus și o solicitare la Banca Națională privind obținerea permisiunii prealabile pentru procurarea pachetului de acțiuni de circa 41% a Moldova Agroindbank.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele





Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati