Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Curtea Supremă de Justiție
  Pe 24 ianuarie se decide admisibilitatea unui recurs înaintat de Efes Vitanta Moldova Brewery SA împotriva Guvernului Republicii Moldova.
 • Pe 24 ianuarie Curtea Supremă de Justiție examinează recursul Interacces-M SRL împotriva Consiliului Concurentei.
 • Curtea Supremă de Justiție
  Pe 24 ianuarie este examinată admisibilitatea unui recurs depus de Drancor SRL împotriva Ministerului Economiei și Infrastructurii.
 • Curtea Supremă de Justiție
  Pe 24 ianuarie se decide admisibilitatea recursului Inspectoratului General de Politie al MAI vs Inspecția Financiară din cadrul Ministerului Finanţelor.
 • Curtea Supremă de Justiție
  Pe 24 ianuarie se decide admisibilitatea recursului Eximbank-Gruppo Veneto Bancă SA împotriva SA Poliproiect, Andronic Arcadie, Andronic Mariana si SRL Poliproject Exhibitions.
 • Curtea de Apel Chișinău
  S.A. Termoelectrica se judecă cu Consiliul Municipal Chișinău, pe 2 februarie.
 • Moldexpo
  În perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2018 are loc expoziţia naţională de servicii şi mărfuri autohtone, ”Made in Moldova”.
 • Pe 17 februarie în orașul subteran Cricova are loc festivalul vinurilor ”Underland”.
 • La Chișinău are loc concursul de vinuri și băutiru tari ”Black Sea Region Wines and Spirits”, pe 21-22 februarie 2018.
 • În perioada 21-23 februarie 2017 Poliproject Exhibitions organizează expoziţia specializată de vinuri ”ExpoVin Moldova”.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Investiții în modernizarea instalațiilor electrice din Chișinău

1
 • Noul post de transformare
  Foto: gasnaturalfenosa.md
Luni, 18.12.2017 13:59   1577
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. modernizează instalațiile electrice prin prisma celor mai optimale decizii referitoare la arhitectura rețelelor, capacitatea instalațiilor, rezerva de disponibilitate ulterioară, parametrii tehnici și de asigurare a securității necesare în vederea excluderii chiar și a celor mai minimale posibile riscuri în raport cu populația și mediul ambiant.

Aceste cerințe în mod special sunt accentuate în cazurile, când este vorba despre instalații aflate în mediul urban sau rural din apropierea unor instituții sau organizații cu aflux sau trafic mare de oameni, în cartiere aglomerate.

Un exemplu de o asemenea abordare poate fi modernizarea postului de transformare (PT) nr. 160, amplasat pe str. Bernardazzi din orașul Chișinău, pus în exploatare în 1979, practic concomitent cu construcția unei grădinițe de copii din imediata apropiere.

Conform unor proceduri defectuoase a ramurii construcțiilor din perioada sovietică, instalațiile electrice erau amplasate inițial temporar cât mai aproape de șantier, iar apoi așa și rămâneau, de cele mai multe ori, în locuri nepotrivite sub aspectul securității electrice. Este și cazul acestei grădinițe.

O primă măsură de sporire a gradului de securitate a acestei instalații luată de Î.C.S.

„Red Union Fenosa” S.A. după privatizarea rețelelor a fost instalarea unui gard de protecție, pentru a exclude apropierea persoanelor de ele. Ulterior, ținând cont de necesitatea întreținerii permanente și renovării echipamentelor PT, dar și de obiectivul sporirii capacității de alimentare cu energie a consumatori existenți și a celor viitori în perspectivă, întreprinderea a elaborat și a realizat un proiect de modernizare a acestui PT.

Sub aspect tehnic, PT 160 reprezenta două transformatoare (de 250 și 400 kVA respectiv), de la care sunt în prezent conectați peste 600 de clienți, inclusiv instituții, o ambasadă, agenți economici și consumatori rezidențiali. Deoarece este amplasat într-un cartier cu o densitate urbanistică foarte mare și strămutarea lui nu a fost posibilă, s-a decis instalarea unor PT performante de tip VRw-b 6/1000-4, prefabricate din beton armat, practic cele mai sigure din categoria lor, de producție poloneză la standardele UE.

Pentru asigurarea unei suficiente fiabilități și a parametrrilor înalți de calitate a energiei electrice livrate, precum si asigurării solicitarilor de racordare în perspectivă, au fost montate două transformatoare cu capacitatea de 1000/6 kVA, practic triplă față de cea actuală. Costul total al acestui proiect de modernizare este de circa 1,4 milioane lei.

De notat, că deși a fost complicată, această lucrare s-a realizat cu un impact minim asupra consumatorilor, ei fiind alimentați practic tot timpul de la alte surse, unicele deconectări de scurtă durată fiind cele de punere a noilor instalații sub tensiune.

Pe lângă indicatorii tehnici performanți, această instalație este foarte compactă și sub aspect urbanistic se înscrie armonios în panorama orașului, reprezentând o mică construcție elegantă, vopsită în stil modern.


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Energetica și industria   Companii servicii și branduri  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close