O rafinărie din România râvnită de afaceriști moldoveni a fost scoasă la mezat

shadow
Luni, 11.12.2017 08:08   1134
RAFO Onești din România va fi scoasă la licitație la un preț de la aproape 60 milioane dolari. Cumpărătorul va fi obligat să nu închidă rafinăria 5 ani

Platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, aparținând companiei omonime, care a reintrat în insolvență în toamna anului trecut și are de achitat datorii de peste 330 milioane lei românești (circa 80 de milioane de dolari), va fi scoasă la vânzare cu un preț de pornire inițial de 59,5 milioane dolari plus TVA (70,8 milioane dolari în total)", anunță Profit.ro.

Prețul nu poate fi mai mic de 29,75 milioane de dolari

Potrivit publicației, prețul a rezultat în urma evaluării de piață, și rafinăria nu va fi cedată sub valoarea de lichidare de 29,75 milioane dolari plus TVA, adică 50% din valoarea de piață.

Citiți și: 

Caracatița transnistreană se extinde în România. RAFO Onești a ajuns pe mâinile fostului proprietar de la Cuciurgan

Oameni de afaceri din Moldova au preluat a treia ca mărime rafinărie din România

Peste 90% din totalul creanțelor împotriva RAFO Onești (305 milioane lei) aparțin fostului acționar majoritar al companiei, Petrochemical Holding, grup înregistrat în Austria și controlat de omul de afaceri rus Iakov Goldovski.

În sarcina cumpărătorului va fi instituită obligația de a desfășura activități care se circumscriu obiectului de activitate al RAFO SA pe o perioadă de minimum 5 ani, astfel încât să fie preîntâmpinată dezafectarea întregii platforme.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Energetica și industria   Litigii comerciale   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati