Gigantul german Draexlmaier va construi a patra fabrică în Moldova

shadow
Vineri, 08.12.2017 13:08   3867
ICS Draexlmaier Automotive va realiza în 2018 un proiect investițional în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice Libere Bălți (ZEL Bălți) în valoare de circa 30 milioane euro.

Aceasta va fi cea de-a patra fabrică de producere a cablajului electric pentru automobile a companiei Dräxlmaier Group în Republica Moldova, cu o suprafață de 20.000 de metri pătrați și  va fi construită până la finele lunii iunie, iar din luna iulie va începe procesul de producere, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Investițiile vor crește cu 150 de milioane euro

Conform planului de investiții, până la finele anului 2018 la noua fabrică vor fi angajate 1.500 de persoane. Totodată pe parcursul anului viitor compania germană va mai crea încă 2.000 locuri noi de muncă la întreprinderile sale amplasate în subzonele din municipiul Bălți, ridicând numărul acestora la 6.500.

Citiți și: 

ZEL Bălți devine treptat ”oaza industrială” a Republicii Moldova

Potrivit lui Marin Ciobanu, administratorul ZEL Bălți, în anul 2018, grație proiectelor investiționale aflate în curs de implementare, în zona liberală, la cele 4.700 locuri de muncă existente, vor fi create altele 5.500, iar volumul investițiilor noi va crește cu circa 150 milioane euro, ajungând la suma de 260 milioane euro.

Advertisement

Profilul ZEL Bălți

ZEL Bălți a fost creată în anul 2010 și are în administrare 11 subzone, dintre care 3 în Bălți, 4 în Strășeni, două la Cahul și câte una la Orhei și Căușeni, iar volumul investițiilor ajunge la circa 115 de milioane de euro.

În prezent, sunt înregistrate peste 40 de companii rezidente, ce activează în diverse domenii, de la producția industrială a mărfurilor destinate exportului, până la prestarea diverselor servicii necesare companiilor rezidente (locațiunea imobilelor, proiectări și construcții industriale, logistică și transport, brokeraj vamal, alimentație publică). Cei mai mari sunt Draexlmaier din Germania, care a construit trei uzine și a creat peste 3.000 de locuri, Gebauer & Griller din Austria și Sumitomo din Japonia.

Fondat în anul 1958, Draexlmaier Group este printre cele mai mari afaceri de familie din Germania. Compania dezvoltă și produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux și sisteme de bord pentru automobile, iar printre cei mai cunoscuți clienți se numără mărci celebre precum Mercedes-Benz, Porsche și BMW. La nivel mondial, aproximativ 55.000 de persoane sunt angajate în cadrul celor 62 de fabrici ale DRÄXLMAIER Group.

Citiți și: 

Zona Economică Liberă Bălți se va extinde la OrheiOportunitati