Milionarul moldovean Călin Fusu va dezvolta startup-ul autohton iTaxi

shadow
Joi, 07.12.2017 09:12   1011
După vânzarea afacerii CleverTaxi către grupul german Daimler AG (aplicația mobilă Mytaxi), compania Neogen, controlată și gestionată de Călin Fusu va investi în aplicația iTaxi.

Astfel Neogen a preluat 47% din capitalul social, dar nu a dezvăluit valoarea investiției.

„Împreună cu noua conducere a societății sperăm să creștem nivelul serviciilor oferite de iTaxi și să demonstrăm că startup-urile din Republica Moldova pot face față cu succes concurenței venite din afară.”, a declarat Călin Fusu într-o postare pe Facebook.

Citiți și:

Călin Fusu s-a mutat la Varșovia: Nu vând afacerea, ci vreau să o extind

Investitia aduce și un nou director general, Elena Zgardan, care a coordonat până în prezent proiectul Guvern24.md, și care se va alatura directorului de produs Igor Negru.

Advertisement

„Principala problemă a pieței de taximetrie este faptul ca nu poți găsi o mașină liberă în orele de vârf, deaceea iTaxi își propune să atragă cat mai multe companii de taximetrie pe aplicația iTaxi.” a declarat Elena Zgardan. 

"Pentru a continua dezvoltarea accelerată a aplicației, avem nevoie de cei mai buni programatori din Moldova", a adaugat Igor Negru, invitând pe doritori să se înscrie.

Aplicația iTaxi a fost lansată în anul 2013, astazi fiind folosită de peste 250.000 utilizatori. Fondată în anul 2000, în Târgu Mureș, Neogen SA deține participații la companii precum Bestjobs.eu, Vivre.eu și până recent CleverTaxi.com, vândut la Mytaxi, Daimler AG.

Potrivit clasamentlui Forbes România din 2015, Călin Fusu avea o avere de cinci milioane de euro și ocupă poziția 452 în topul celor mai bogați români.

Citiți și:

Cine sunt cetățenii moldoveni care investesc în RomâniaOportunitati