Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • La Palatul Republicii pe 15 decembrie are loc Vernisajul Vinului - ”Visul unei nopți de iarnă”.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Cine e șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor reținut de procurori

1
 • Vsevolod Stamati este director general adjunct al ANSA din martie 2016
  Foto: ansa.gov.md
Miercuri, 06.12.2017 14:13   993
Vsevolod Stamati, directorul General adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost reținut astăzi de Procuratura Anticorupție pentru corupere pasivă.

"Acesta este bănuit de procurori că, pe parcursul lunii septembrie 2016, folosind situația de serviciu în interes material, a solicitat, cu titlu gratuit, de la mai mulți agenți economici bunuri ce nu i se cuvin, inclusiv: vin, carne, mezeluri și salamuri pentru a nu le crea împiedimente în activitatea economică.

În caz contrar, acesta amenința că le va crea împedimente la importul produselor și la eliberarea certificatelor fitosanitare de import", se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Procurorii au documentat primirea de către vicedirectorul ANSA a bunurilor solicitate, care erau încărcate în automobilul acestuia de serviciu, chiar la sediul Agenției.

"De asemenea, potrivit probelor, pe 20 septembrie 2016 întru a primi avantaje în domeniul sanitar veterinar în raionul Edineț, bănuitul a încercat să determine plecarea din funcție a șefului adjunct al Direcției raionale Edineț din cadrul ANSA prin numirea în această postură a unei persoane afiliate lui", susține Procuratura.

Mai mult decît atît, în caz de refuz de a îndeplini solicitarea acestuia, vicedirectorul a amenințat persoana incomodă cu pornirea unor cauze penale pe faptul comercializării certificatelor fitosanitare.

Vicedirectorul ANSA a fost reținut preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă de la 7 la 15 ani închisoare cu amendă în mărime de la 8.000 la 10.000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Vsevolod Stamati este director general adjunct al ANSA din martie 2016. Anterior a fost vicepreședinte al raionului Strășeni, apoi șef al Direcției Sanitar - Veterinare și al Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor din raionul Strășeni.

Aminitim că în luna mai 2017, patru angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și doi oameni de afaceri au fost reținuți de Procuratura Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate. fiind acuzați de abuz în serviciu și escrocherie.


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Agricultura și vinificația   Corupția  
03 Decembrie 2017 Joburi
25 Noiembrie 2017 Joburi
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close