Cine e șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor reținut de procurori

shadow
Miercuri, 06.12.2017 14:13   1493
Vsevolod Stamati, directorul General adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost reținut astăzi de Procuratura Anticorupție pentru corupere pasivă.

"Acesta este bănuit de procurori că, pe parcursul lunii septembrie 2016, folosind situația de serviciu în interes material, a solicitat, cu titlu gratuit, de la mai mulți agenți economici bunuri ce nu i se cuvin, inclusiv: vin, carne, mezeluri și salamuri pentru a nu le crea împiedimente în activitatea economică.

În caz contrar, acesta amenința că le va crea împedimente la importul produselor și la eliberarea certificatelor fitosanitare de import", se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Procurorii au documentat primirea de către vicedirectorul ANSA a bunurilor solicitate, care erau încărcate în automobilul acestuia de serviciu, chiar la sediul Agenției.

"De asemenea, potrivit probelor, pe 20 septembrie 2016 întru a primi avantaje în domeniul sanitar veterinar în raionul Edineț, bănuitul a încercat să determine plecarea din funcție a șefului adjunct al Direcției raionale Edineț din cadrul ANSA prin numirea în această postură a unei persoane afiliate lui", susține Procuratura.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Agricultura și vinificația   Corupția  

Advertisement

Oportunitati