Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • La Palatul Republicii pe 15 decembrie are loc Vernisajul Vinului - ”Visul unei nopți de iarnă”.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

World Economic Forum: În Moldova se atestă o creștere a influenței crimei organizate

1
 • Demonstraţie a unei operaţiuni a poliţiei moldoveneşti
  Foto: politia.md
Luni, 04.12.2017 06:40   721
Republica Moldova ocupă locul 94 din 137 țări ale lumii la capitolul influenței crimei organizate asupra businessului, arată datele unui studiu realizat de reputata organizație World Economic Forum (WEForum).

Conform datelor raportului, alcătuit de specialiștii WEForum, Republica Moldova se află printre statele cu o influență majoră a structurilor de crimă organizată (mafie, racket, estorcare) asupra businessului, întrecând state precum Georgia (locul 38), Panama (locul 68), România (locul 71), Rusia (locul 86), Muntenegru (locul 90) sau Albania (locul 92).

Citiți și:

O scurtă istorie a tentativelor și omorurilor la comandă din Moldova

Mafia din Roma spăla bani prin firme din Moldova

Raportul care ia în calcul date din anii 2015-2016, constată o creștere a nivelului ratei criminaltății organizate în Republica Moldova, după ce câțiva ani s-a înregistrat o scădere a acesteia. 

Din statele europene o situație mai proastă la acest capitol se atestă doar în Serbia (locul 107), Bosnia și Herțegovina (locul 111), Ucraina (locul 113), Bulgaria (locul 119) și Italia (locul 123). 

Clasamentul care ia în considerare costurile suportate de oameni de afaceri pentru a "satisface pretențiile racketirilor și estorcatorilor din cadrul grupărilor de crimă organizată" relevă că Moldova înregistrează un indice de 4,3 la o scară de la 1 la 7, în care indicele "1" semnifică că estorcarea afectează grav businessul, iar "7" - arată lipsa acestor costuri.

Cel mai scăzut nivel al crimei organizate se atestă în Finlanda, Norvegia, Oman, Islanda, Singapore, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Noua Zeelandă, Luxembourg și Estonia. 

La polul opus se află state din America Latină, precum Salvador, Honduras, Venezuela, Mexic, Jamaica, Guatemala și Columbia.

Citiți și:

Legătura neașteptată între Fabio Capello și miliardul dispărut din Moldova


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Reforme și politica economică   Corupția  
03 Decembrie 2017 Joburi
25 Noiembrie 2017 Joburi
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close