Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • La Chișinău are loc concursul de vinuri și băutiru tari ”Black Sea Region Wines and Spirits”, pe 21-22 februarie 2018.
 • În perioada 21-23 februarie 2017 Poliproject Exhibitions organizează expoziţia specializată de vinuri ”ExpoVin Moldova”.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Ce presupune revoluția fiscală a lui Trump

1
 • Foto: reuters
Duminică, 03.12.2017 07:30   1039
Senatul Statelor Unite a aprobat un proiect de reformare a Codului fiscal care prevede diminuarea substanțială a cotei de impozitare pentru companii și reduceri modeste pentru persoane fizice, informează NBC News, citat de Mediafax.

Proiectul de reformă fiscală a fost aprobat cu 51 de voturi pentru și 49 împotrivă în Senatul SUA, unde republicanii au o majoritate limitată. Un senator republican, Bob Corker, a votat contra planului de reformă fiscală.

Cea mai mare reformă fiscală din ultimii 30 de ani

Donald Trump, președintele SUA, a salutat adoptarea proiectului fiscal de către Senat, exprimând speranța că planul de reformă în forma definitivă va fi disponibil de Crăciun.

"Am mai făcut un pas spre oferirea unor reduceri masive familiilor care muncesc", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Planul fiscal a fost aprobat pe 16 noiembrie 2017 și în Camera Reprezentanților cu 227 de voturi pentru și 205 împotrivă, fiind considerat o victorie pentru președintele Donald Trump. În forma aprobată în Camera Reprezentanților, planul prevede cote de impozitare de 20% și 25% pentru companii, care până acum erau taxate cu 35%.

Legea prevede reduceri substanțiale de impozite pentru companii, facilități modeste pentru persoane fizice și familii, precum și eliminarea unor deduceri.

Versiunea adoptată în Senat va trebui să ajungă la procedura de mediere. Ulterior, textul de lege va trebui aprobat din nou de Camera Reprezentanților și de Senat înainte de a fi promulgat de președintele Donald Trump.

Planul de reforme fiscale, cel mai amplu din ultimele trei decenii, introduce patru cote de impozitare pentru persoanele fizice. Administrația Donald Trump a propus cote de impozitare cuprinse între 12% și 35%. În prezent, în SUA sunt șapte cote de impozitare în funcție de venituri, cuprinse între 10% și 39,6%.

Va duce la creșterea inegalității de avere

În același timp, potrivit cercetărilor realizate de economiștii Thomas Piketty de la Școala de Economie din Paris și Emmanuel Saez de la Universitatea din California de la Berkeley.

rundele succesive ale reducerilor fiscale federale de până acum au erodat impozitarea progresivă și au contribuit la creșterea inegalității în materie de avere în SUA.

Reducerile fiscale propuse ar reduce, de asemenea, veniturile guvernului federal cu 2,4 trilioane de dolari în următorul deceniu și apoi cu 3,2 trilioane de dolari pe parcursul deceniului după aceea, potrivit studiului.

"În ciuda promisiunilor președintelui, este improbabil ca acest plan să stimuleze permanent economia", a scris Howard Gleckman, un coleg senior la Centrul pentru politică fiscală.

"Veniturile pierdute în trilioane de dolari ar adăuga datoriile federale, vor crește ratele dobânzilor și vor face mai costisitoare investițiile companiilor", a adăugat el.

Lovitură pentru sistemul medical "Obamacare"

Planul fiscal adoptat de Senatul SUA conține prevederi care elimină obligația impusă cetățenilor de a avea asigurări medicale, fiind practic anularea unui element fundamental prevăzut în Legea serviciilor medicale accesibile (numită "Obamacare"), contestată dur de președintele Donald Trump.

Proiectul de lege elimină obligativitatea deținerii de asigurări medicale, situație care va conduce la diminuarea contribuțiilor tinerilor și persoanelor sănătoase, cu efectul creșterii prețurilor polițelor de asigurare medicală pentru restul populației.

Potrivit specialiștilor, președintele Donald Trump ar putea reuși în acest fel să creeze dezechilibre puternice în sistemul medical instituit de predecesorul său, Barack Obama, prin Legea serviciilor medicale accesibile (supranumită "Obamacare").

"Prin această manevră, numeroși oameni sănătoși se vor retrage de pe piața asigurărilor medicale", explică Craig Garthwaite, directorul programului pentru servicii de sănătate din cadrul Institutului de Management Kellogg al Universității Nord-Vest. "Obamacare se va prăbuși", avertizează expertul, citat de agenția Reuters.

În octombrie, președintele SUA, Donald Trump, a adoptat un ordin executiv pentru modificarea Legii serviciilor medicale accesibile, numită "Obamacare", în contextul în care planul de abrogare a acestor reglementări este blocat în Congres.

"Inițiem un proces de abrogare și înlocuire a Obamacare. Acum, Casa Albă inițiază acest proces. Oamenii vor primi servicii medicale la tarife foarte mici. Companiile de asigurări se vor lupta pentru a înscrie pe toată lumea", afirma atunci Donald Trump.

Ordonanța prevede elaborarea și aplicarea de către Administrația de la Washington a unor politici în sensul intensificării concurenței în sistemul medical și îmbunătățirii serviciilor, în paralel cu reducerea tarifelor. Președintele Donald Trump susține că modificările nu vor afecta bugetul federal.

Politicienii Partidului Republican contestă de șapte ani Legea serviciilor medicale accesibile adoptată de fosta Administrație Barack Obama. Partidul Republican a considerat că obiectivul abrogării "Obamacare" va fi ușor de atins în contextul preluării postului de președinte al SUA și controlului atât în Camera Reprezentanților, cât și în Senat. Camera Reprezentanților a adoptat în luna mai un proiect care prevede înlocuirea "Obamacare", dar inițiativa s-a blocat în Senat. Președintele Donald Trump a promis în campanie abrogarea "Obamacare", iar ulterior a criticat frecvent tergiversările din Congres.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Companii servicii și branduri   Legislația și reglementările   Relații internaționale  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close