Cum Plahotniuc vrea să îl oblige pe un milionar român să nu-i mai pomenească numele niciodată

shadow
Vineri, 24.11.2017 05:21   3292
Președintele Partdului Democrat, Vladimir Plahotniuc l-a acționat în judecată pe omul de afaceri român Adrian Porumboiu, solicitând judecătorilor să-l oblige pe milionarul din Vaslui să nu-i mai rostească numele vreodată.

Afaceristul a înaintat Judecătoriei Vaslui o ordonanța președințială pe 17 noiembrie 2017, solicitând instanței să o soluționeze fără citarea părților, în speță a pârâtului Adrian Porumboiu.

Porumboiu: E un proces penibil!

Cererea oligarhului basarabean, care dorește ca omul de afaceri vasluian să nu-i mai pomenească numele niciodată, urmează a fi soluționată pe 29 noiembrie.

„Este o penibilitate. Să soliciți judecarea fără citarea părților, să fiu pedepsit fără să fiu ascultat? Poate că treaba asta merge acolo la Chișinău, unde el hotărăște. Sau poate că s-a gândit că judecătorul are și vreo mitralieră. Eu sunt un om liber, nu mi-e frică“, a declarat Adrian Porumboiu, pentru cotidianul Adevărul.

Afaceristul român, cândva unul dintre cei mai bogați din România, a precizat că i-a trimis luna trecută lui Plahotniuc, prin curierat, o notificare cu caracter personal și confidențial, referitoare la tranzacția din 2015, prin care grupul de firme ale lui Porumboiu, Racova Com Agro Pan, au fost preluate de concernul Trans Oil de la Chișinău.

Tranzacția de 110 milioane de dolari cu Vaja

Aminitim că doi ani în urmă se anunța că Adrian Porumboiu a vândut grupul de societăți agricole Racova Com Agro Pan. 

Cumpărătorul era gigantul Trans-Oil din Republica Moldova, iar tranzacția era estimată la 110 milioane de dolari. Se mai aștepta doar încheierea formalităților ce implicau și un acord din partea firmelor către care societățile lui Adrian Porumboiu înregistrează datorii enorme.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Proprietari și manageri   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati