Sheriff a trecut Nistrul. Cea mai mare companie de la Tiraspol a obținut licență la Chișinău

shadow
Joi, 23.11.2017 06:22   10523
La finele lunii iulie 2017 și compania Sherif de la Tiraspol, care controlează cea mai mare parte a economiei regiunii separatiste, a obținut licență la importul de benzină și motorină, eliberată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Astfel grupul Sherif s-a alăturat altor șase companii petroliere din regiune, care au trecut Nistrul și au trecut procedurile de obținere la Chișinău a licențelor de import, valabile pentru o perioadă de șase luni. 

Citiți și:

Miliardarii ce controlează Republica Sheriff 

În consecință în prezent, potrivit datelor ANRE, pe piața Moldovei activează deja 35 de companii ce au dreptul la importul de benzină și motorină, cu șapte mai mult decât în 2016. Cu importul de gaze lichefiate se ocupă 13 companii. Totodată există 653 de benzinării și  526 de stații de alimentare cu gaz lichefiat.

Importul de motorină s-a majorat cu 5%

Cât importă Sheriff și alte companii din regiunea separatistă ANRE nu anunță. Autoritatea de reglementare publică însă doar datele raportate de companiile locale, fără a le da volumele și cotele de piață.

Astfel în primele nouă luni ale acestui an volumul importului de produse petroliere a crescut cu 4,4% față de perioada similară a anului trecut, până la 593.915 tone, arată datele statistice publicate de ANRE.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Transport și turism   Comerț extern și datoriile   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati