Cine a finanțat construcția locuințelor sociale de la Orhei

shadow
Luni, 20.11.2017 05:19   2938
Primele patru familii tinere din municipiul Orhei au primit cheile de la propriile locuințe, construite în cadrul unui program de Locuințe Sociale, anunță administrația locală.

Autoritățile nu dezvăluie cine a finanțat acest proiect, dar se laudă cu operativitatea cu care s-a realizat construcția și condițiile impuse beneficiarilor. Mai mult, pe lângă cheia de la apartament, locatarii au mai primit în dar de la primarul orașului Ilan Șor câte un televizor.

Ilan Șor (condamnat la 7,5 ani de închisoare) a menționat că prin acest program își propune să susțină familiile cu venituri reduse, și în special, să motiveze tinerii specialiști ce activează în sectorul bugetar din localitate.

Citiți și:

Pentru spălarea a 5 miliarde de lei, Ilan Shor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare

 Astfel se anunță că beneficiarii programului vor achita timp de 35 ani, o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă.

Un proiect de Regulament cu privire la modul și condițiile de desfășurare a proiectului social "Construcția locuințelor și asigurarea categoriilor social/economic vulnerabile ale populației din municipiul Orhei cu spațiu locativ”, ce urmează a fi adoptat de Consiliul local prevede că beneficiarii vor contribui cu un avans de minimum 10% din prețul de achiziție al locuinței.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Construcții și imobiliare   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati