Singurul producător de autobuze din România va livra 13 unități la Chișinău

shadow
Joi, 16.11.2017 06:20   2664
Unicul producător român de autobuze diesel, BMC Truck & Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, a câștigat o licitație pentru livrarea a 13 autobuze primăriei din Chișinău, Republica Moldova.

Este o mică consolare pentru pierderea licitației de 100 de milioane de euro de la București, unde producătorul român nici măcar n-a putut să participe, pentru că nu a îndeplinit condițiile cerute în caietul de sarcini, scrie săptămânalul Capital.

Totuși este o premieră postrevoluționară ca autobuzele românești să fie exportate peste graniță, pentru a fi folosite într-o rețea municipală de transport din Europa. Astfel, după Dacia și trenuri de călători(Astra Vagoane Călători Arad), industria românească producătoare de mijloace de transport iese încă o dată la export.

La licitația desfășurată în 3 noiembrie la sediul Parcului Urban de Autobuze, regia de transport local din Chișinău, au participat BMC Truck & Bus, Eximotor (o firmă locală) și Carpat Belaz Service, filiala din Moldova a producătorului omonim de autobuze din Belarus.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Comunicațiile   Transport și turism   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati