Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Dedeman: Nu mai avem timp pentru așteptare

1
 • Foto: dedeman.ro
Marţi, 14.11.2017 13:28   2209
Consiliul de Administrație al companiei Piele SA, pe terenurile căruia ar urma să fie construit Dedeman, a transmis o cerere noului primar general interimar, Silvia Radu, prin care au solicitat punerea pe ordinea de zi a CMC a proiectului investițional al Dedeman.

Asta după ce chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a ședinței din 31 octombrie 2017, însă, fără niciun fel de explicații, a fost exclusă.

Citiţi şi:

„Șantajul” milionarilor a dat rezultate. Dedeman a obţinut avizul necesar pentru magazin

În această ordine de idei, compania anunță că dacă până la 1 decembrie Consiliul Muncipal Chişinău nu va lua o decizie referitor la acest proiect, investitorul ar putea să se retragă definitiv.

Asta ar fi a treilea anunţ în acest sens din acest an. Or anterior Dedeman a mai anunţat de două ori: la începutul anului şi apoi în octombrie 2017 că își retrage proiectul investițional în municipiul Chișinău.

"Motivul retragerii au fost barierele administrative, birocrația excesivă și lipsa unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale în particular, este vorba despre impunerea schimbării codului de folosință în Planul Urbanistic General a terenului pe care urma a fi proiectat şi construit complexul comercial Dedeman.

Amintim că beneficiarii proiectului s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice. Proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare.

În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru a fi aprobat definitiv.

Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent în CMC. După publicarea informaţiei date, o parte din fracţiunile CMC şi-au declarat public susţinerea şi deschiderea pentru votarea proiectului dat. La 27 octombrie 2017 proiectul a primit aviz pozitiv în Comisia de specialitate. Ulterior, chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei CMC din 31 octombrie 2017.

Cu toate acestea, chestiunea dată a fost exclusă, fără nici un fel de explicaţii, de pe ordinea de zi prezentată nemijlocit în şedinţa CMC. Prin urmare, proiectul este plasat din nou în incertitudine, iar lipsa unei decizii a CMC până la 1 decembrie 2017 ar putea duce la retragerea definitiva a investitorului", se arată în comunicatul Consiliului de administraţie al Piele SA. 

Anunţul Dedeman cin 20 octombrie 2017, că renunţă la piaţa moldovenească i-a făcut să intervină şi pe premierul Pavel Filip şi pe preşedintele Parlamentului Andrian Candu. 

Convocată în regim de urgenţă pe 27 octombrie, comisia pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului municipal Chișinău a dat aviz pozitiv proiectului de construcţie a unui magazin pe strada Ismail din Capitală.


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Litigii comerciale   Proprietari și manageri   Construcții și imobiliare   Achiziții publice și licitații  
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close