De ce în România a fost deschisă o cauză penală în baza unei plângeri contra lui Vlad Plahotniuc

shadow
Marţi, 14.11.2017 04:54   8330
În România se desfășoară o anchetă penală împotriva liderului Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, care a fost inițiată pe 17 aprilie 2017, în baza unei plângeri depuse încă în august 2016 de Veaceslav Platon.

Update: 15.00 Surse din cadrul DIICOT au comunicat pentru Radio România Actualități că liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, nu este pus sub acuzare în dosarul în care a fost făcut un denunț pe numele său, relatează Radio Chișinău.

"Există un denunț înregistrat la DIICOT în care figurează și numele lui Vlad Plahotniuc, iar procurorii cercetează cazul", au precizat aceleași surse.

Potrivit documentului publicat de Jurnal TV, dar semnat de procurorul român Raluca Negulescu, "urmărirea penală este pornită pe faptul săvârșirii de constituire a unui grup infracțional prevăzut de articolul 367 al 1, 3, 6 Cod Penal din România, șantaj prevăzut de articolul 207 de Cod Penal, înșelăciune prevăzută de articolul 244 Cod Penal și spălarea banilor prevăzută de articolul 29 din Legea nr.656/2002".

Cauza penală a fost pornită abia pe 17 aprilie 2017, urmare a unei sesizări semnate de Veaceslav Platon și depuse la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT) pe 2 august 2016, pe când afaceristul se afla deja în arest la Kiev.

Citiți și:

Ce avere are Vlad Plahotniuc? Între 2 și 2,5 miliarde de dolari

"Din descrierea situației de fapt prezentate, rezultă că sesizarea îl privește pe numitul Vladimir Plahotniuc om politic și cetățean al Republicii Moldova, motivat de faptul că acesta ar deține și cetățenia română, însă sub o altă identitate.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati