Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Cum a reacţionat Bursa din România la intenţia achiziţionării Victoriabank de Banca Transilvania

1
 • Foto: bankingnews.ro
Luni, 13.11.2017 09:33   678

Brokerii din piaţa de capital din România văd cu ochi buni anunţul Băncii Transilvania (TLV), că vrea să achiziţioneze un pachet iniţial de peste 39,2% din Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova, urmând ca, împreună cu BERD, să ajungă la o deţinere majoritară.

Banca Transilvania a găsit un nou motor de creştere: Victoriabank care poate creşte de la o bază mică într-o piaţă care este la începutul ciclului de dezvoltare. Mă aştept ca investitorii să primească în mod pozitiv această achiziţie, susţine Cristina Boicu, Head of Equity Sales Raiffeisen Bank România, citată de cotidianul Bursa.

Semn de maturitate şi viziune

"Strategia Băncii Transilvania de expansiune prin achiziţii este cunoscută de mai multă vreme. Dobândirea pachetului majoritar, alături de un partener precum BERD va permite Băncii Transilvania să se implice în mod activ în acţionariatul Victoriabank. Noul grup de acţionari majoritari are toate premisele să schimbe în bine evoluţia băncii moldovene, inclusiv partea de guvernanţă corporativă", a afirmat Cristina Boicu. 

Citiţi şi:

Tranzacţie surpriză! Banca Transilvania va cumpăra fosta bancă a lui Plahotniuc şi Platon

Ovidiu Şerdean, broker la IFB Finwest, vede intrarea Băncii Transilvania pe piaţa din Moldova, drept un semn de maturitate şi viziune şi "o oportunitate de care o bancă cu capital românesc pare cea mai îndreptăţită să beneficieze".

În opinia lui Şerdean, problemele de guvernanţă corporativă sau de altă natură cu care s-a confruntat Victoriabank vor rămâne de domeniul trecutului. Acesta consideră că aceste probleme au fost incluse în preţul de achiziţie, dacă această tranzacţie se va încheia.

"Banca Transilvania nu este la prima achiziţie de acest nivel, iar această tranzacţie nu face decât să dezvolte un business de succes", a precizat brokerul citat, adăugând: "Pe bursă, se spune că, de regulă, cumpărătorul scade, iar cumpăratul urcă. Acţiunile TLV nu par să fie influenţate în acest moment de această ştire. Dacă această tranzacţie se va produce, atunci cred că vom vedea cu adevărat rezultatele cam în doi ani de zile", constată borkerul Ovidiu Şerdean.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close