Cum a reacționat Bursa din România la intenția achiziționării Victoriabank de Banca Transilvania

shadow
Luni, 13.11.2017 09:33   1002
Brokerii din piața de capital din România văd cu ochi buni anunțul Băncii Transilvania (TLV), că vrea să achiziționeze un pachet inițial de peste 39,2% din Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova, urmând ca, împreună cu BERD, să ajungă la o deținere majoritară.

Banca Transilvania a găsit un nou motor de creștere: Victoriabank care poate crește de la o bază mică într-o piață care este la începutul ciclului de dezvoltare. Mă aștept ca investitorii să primească în mod pozitiv această achiziție, susține Cristina Boicu, Head of Equity Sales Raiffeisen Bank România, citată de cotidianul Bursa.

Semn de maturitate și viziune

"Strategia Băncii Transilvania de expansiune prin achiziții este cunoscută de mai multă vreme. Dobândirea pachetului majoritar, alături de un partener precum BERD va permite Băncii Transilvania să se implice în mod activ în acționariatul Victoriabank. Noul grup de acționari majoritari are toate premisele să schimbe în bine evoluția băncii moldovene, inclusiv partea de guvernanță corporativă", a afirmat Cristina Boicu. 

Citiți și:

Tranzacție surpriză! Banca Transilvania va cumpăra fosta bancă a lui Plahotniuc și Platon

Ovidiu Şerdean, broker la IFB Finwest, vede intrarea Băncii Transilvania pe piața din Moldova, drept un semn de maturitate și viziune și "o oportunitate de care o bancă cu capital românesc pare cea mai îndreptățită să beneficieze".

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati