Cine amenință dezvoltarea ascendentă a Aeroportului din Chișinău

shadow
Luni, 13.11.2017 06:55   2938
În anul 2017 traficul aerian de pasageri prin Aeroportul Internațional Chișinău ar putea ajunge la un nou nivel-record - de circa 2,9 milioane, în creștere cu peste 30% față de anul 2016, arată estimările făcute de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

Potrivit datelor AAC în nouă luni ale acestui an deja au fost transportați 2,16 milioane de pasageri, adică câte 725.000 pe trimestru, respectiv dacă se menține ritmul până la finele anului se poate ajunge la un nivel de 2,9-3,0 milioane pasageri.

Concurenții de la Iași și Odessa

Pentru anul 2018, prognoza traficului de pasageri are un caracter obiectiv-pesimist, susține Autoritatea Aeronautică.

Citiți și: 

Pentru a nu închide Aeroportul Chișinău, Avia Invest va construi a doua pistă 

"Creșterea traficului de pasageri pentru anul 2018 poate fi afectată de evoluțiile traficului de pasageri în aeroporturile din vecinătate și se va situa în diapazonul de 2,7 milioane", constată AAC într-o notă informativă. 

Autoritatea își argumentează prognoza pesmisită prin dezvoltarea ascendentă a aeroporturilor concurente

"Astfel traficul de pasageri pe aeroportul Iași a înregistrat o nouă creștere cu 50% în acest an, față de anul 2016 și cu circa 200% față de 2015. Dezvoltarea de perspectivă declarată de aeroportul Iași este de a deveni un hub internațional după modelul aeroportului din Amsterdam.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele





Teme: Transport și turism   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati