O nouă devalorizare a rublei de la Tiraspol. Cursul acesteia ajunge leul din urmă

shadow
Luni, 13.11.2017 06:50   1162
Din 9 noiembrie, așa-zisa bancă republicană transnistreană a stabilit un nou curs oficial al dolarului american la nivelul de 15,50 ruble locale. E o devalorizare cu 3,3% și vine la doar cinci luni după deprecierea cu circa 33% din luna iunie a acestui an.

Autoritățile de la Tiraspol susțin că modificarea corespunde parametrilor coridorului valutar de 15,0-15,5 așa-zisei ruble transnistrene, pentru un dolar, așa cum s-a stabilit în principalele direcții ale politicii monetare pentru anul 2017, aprobate de Consiliul băncii republicane transnistrene pe 16 iunie 2017.

Așa-zisa rublă transnistreană a pierdut în acest an circa 40% din valoare

"Decizia a fost luată ținând cont de situația actuală a pieței valutare, caracterizată printr-o creștere sezonieră a cererii de valută străină, în primul rând pentru furnizarea de bunuri de consum importate în premergătoare sărbătorilor de Revelion și stabilirea rezervelor pentru prima lună a anului viitor. În plus, în mod tradițional în această perioadă, veniturile din exporturi sunt reduse, care se datorează, în principal, naturii ciclice a producției și executării contractelor", susține administrația băncii republicane transnistreană.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Evoluții și startup-uri   Sistemul bancar și asigurările   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati