Consiliul Concurenței analizează operațiunea de preluare a controlului asupra Victoriabank

shadow
Sâmbătă, 11.11.2017 04:30   1256
Consiliul Concurenței analizează notificarea depusă de către Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) și Banca Transilvania SA. cu referire la preluarea controlului în comun asupra Victoriabank SA. prin intermediul vehiculului VB Investment Holding B.V. din Olanda.

"În vederea stabilirii compatibilității concentrării economice cu mediul concurențial normal, autoritatea de concurență va analiza operațiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenței nr.183 din 11.07.2012 și Regulamentul privind concentrările economice aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Concurenței nr.17 din 30.08.2013", se arată într-un comunicat de presă.

Citiți și:

Tranzacție surpriză! Banca Transilvania va cumpăra fosta bancă a lui Plahotniuc și Platon

Consiliul Concurenței este interesat în obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la agenții economici terți referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza, afectează sau poate afecta concurența de pe piața dată.

Din comunicat rezultă că Banca Transilvania din România încearcă să preia controlul asupra Victoriabannk în comun cu BERD asupra Victoriabank SA.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Legislația și reglementările   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati